Forsiden Om huset Historien om oss

Kategori: Tur

Tilbake til hverdagen

Publisert: 11.10.2013 @ 21:46 Kategori: Tur Kommentarer: 4

Ca et døgn siden vi landet på norsk jord, og det skal sies at det var utrolig godt å være hjemme igjen :) Vi har hatt en flott tur, men en hel uke var faktisk i det lengste laget. Det beste med å komme hjem var å kose med kattene igjen, og å sove i den myyyke sengen vår.
De siste dagene i Polen brukte vi på shopping og byvandring, rett og slett. Gdansk er en veldig fin by, og vi kunne ikke vært heldigere med været.

Må innrømme at det var litt hardt å begynne rett på jobb igjen i dag, men det fine er at nå er det helg! :)


Reserved for Wizz XXLong, haha! (må bare nevne for de som ikke allerede vet det; jeg er 1.48m!)
Stikkord:

Gatelangs i Gdansk

Publisert: 06.10.2013 @ 22:05 Kategori: Tur Kommentarer: 4

Idag har vi brukt dagen på byvandring. Været har vært helt herlig - overskyet, men mye varmere enn tidligere, så da passet det fint :-)   

Stikkord:

Dag 2, og jeg klarte å miste lommeboka mi!

Publisert: 05.10.2013 @ 23:30 Kategori: Tur Kommentarer: 1

Idag startet dagen med SubWay til frokost, før vi fikk oss en taxi til Fashion House Outlet Senter. Den første butikken vi gikk inn i var en Outlet Nike-butikk, og jeg storkoste meg. Fant meg 2-3 treningstights, og Espen såg på sko. Da jeg skulle gå inn i et prøverom merket jeg at jeg ikke gikk og bar på lommeboken min slik jeg hadde gjort tidligere! Herregud, hjertet mitt sank ned i magen, og det gikk kaldt og varmt om en annen gjennom hele meg. Lommeboken min med 1000 Zloty (ca 2000NOK), alle kortene mine og ikke minst mobilen min!! Fortvilet spurte jeg en av de ansatte om di hadde funnet den, men fikk et nei. Jeg hadde på følelsen av at de ikke helt forsto hva jeg spurte etter, så jeg gav ikke helt opp, og jeg spurte flere ganger. Espen prøvde også å ringe meg, men typisk nok var telefonen min på lydløs. Jeg såg for meg at noen hadde funnet lommeboken min og virkelig gjort et kupp; både kontanter og en iPhone 5. At kontantene var borte var ikke min største bekymring, og Visakortet kan jeg tross alt ringe til banken å få sperret. Det var helst telefonen min jeg var fortvilet over at var borte.
En siste gang gikk jeg til betjeningen å spurte etter "My phone, and my money. I've lost them, maybe you have found it? My wallet??" Så var det som om det gikk opp et lys for dama i kassa, "Ahaa!! Do you mean this one?" Så gikk hun bak på et lite lager og kom ut igjen med lommeboka mi. He-rre-GUD om jeg var lettet! Det er heller ikke første gang jeg mister korter og kontanter, og i tillegg får dem tilbake igjen. Vimsehodet selv med alt for mye gullhår i ræva. FJOH!! Så nå har jeg gått til innkjøp av en veske, slik at jeg slipper å legge ting fra meg akkurat der jeg står ;-)

OutletSenteret var ellers veldig bra. Mange butikker, og 30-70% avslag på alt. Det kan man like! Mye sport- og villmarksbutikker, men absolutt verdt å få med seg om man først er i Gdansk. Veldig koselig, og det ser ut som mange små fargerike hus som ligger vegg-i-vegg.


Fant fort ut at det faktisk var Espen som har fått mest innkjøp idag, så da var det rett ut på hotellets nermeste kjøpesenter for å finne litt mer til meg også, haha.

Nå har vi tatt kvelden på hotellrommet, etter at vi har vært ute å spist en "dyr" middag. Espen hadde kylling, og jeg hadde andebryst. Kjempegodt! Og må si at maten her er mye bedre enn maten på Mallorca, der vi var i fjor. Dessuten er det ganske gøy å kunne gå på en litt finere resturant å ha både middag og øl/drikke for to personer for under 100 norske kroner, altså :)

Stikkord:

Første dag i Polen

Publisert: 04.10.2013 @ 22:41 Kategori: Tur Kommentarer: 8

Turen hit gikk over all forventning! Flyet lettet fra Helganes 20:45, og bare 75 minutter senere landet vi i Polen. Bagasjen kom fort, og straks vi hadde tatt ut litt kontanter fikk vi tak i en taxi som skulle kjøre oss til hotellet. Turen fra flyplassen til hotellet gikk også i en susende fart, opp i 140 km/t, faktisk! haha... Litt dyrt var det i grunn også, men det er vel ikke annet enn å forvente når vi tok den første taxisjåføren som bød seg, uten at vi spurte om pris først. Men vi var egentlig bare glade vi kom helskinnet frem etter en slik rallytur ;-)
Vi bor på Hotel Mercure i Gdansk, og for å være ærlig er det faktisk finere enn hva bildene sier! Veldig staselig og flott hotell, med fine rom, stor dusj, gratis WiFi og gratis Safe. Det eneste vi kan si noe på er at sengene er i det hardeste laget.

Idag har vi egentlig bare gått rundt for å orientere hva som er i området. Litt byvandring og litt mer senter-vandring. Shopping har det blitt veldig lite av, har faktisk kun kjøpt meg to klesplagg, men som sagt var vi helst ute på oppdagelsesferd i dag. Vi skal tross alt være her en hel uke, så vi har det ikke travelt.

Mat og drikke er uten tvil det som er billigst her. Klær vi har sett på i dag, er på butikker som HM og Vero Moda og andre vi har hjemme i Norge, og der er prisene ca de samme. Men i morgen skal vi ta taxi til et outletsenter 7km utenfor Gdansk, så vi håper på å finne noen skatter der! Vi har kun pakket med oss de klærna vi reiste i, så vi må nesten shoppe uansett om vi finner noe eller ei. ;-)

Stikkord:

Nedtelling

Publisert: 02.10.2013 @ 19:02 Kategori: Tur Kommentarer: 5

Dagen i dag begynte helt forferdelig. Jeg klarte nemlig å forsove meg, og jeg kom 30min for sent på jobb. Ikke gøy når det var jeg som skulle åpne butikken! Så dersom du hadde planer om å komme innom 7Eleven for å hente morgenkaffen din mellom 06 og 06:30 idag, så beklager jeg at du kom til låst dør.. Ufattelig pinlig, og jeg stresset som et helsikke, men heldigvis tok sjefen det fint og sa at det kan skje den beste. (......)
Men! Nå har jeg endelig fått ferie! I morgen reiser vi til Polen, og det skal bli så fint med en uke hvor ingenting som har med jobb, hus, oppussing eller regninger skal så mye som bli tenkt på. Frem til da skal vi rydde og vaske i huset, vaske klær, lage middag og ikke minst pakke. Det er ikke noe gøy å komme hjem til rotete hus etter en tur/ferie, så det er bare til å stå på ;-)


Vi begynte på 92. Tenk at det bare er èn dag igjen!!! :D


Stikkord:

Hjemme fra fjelltur

Publisert: 12.08.2013 @ 17:12 Kategori: Tur Kommentarer: 7

Har nettopp komt hjem etter noen fine dager på fjellet sammen med svigerfamilien. Frisk fjelluft, toppturer, (litt for) masse god mat, blåbærplukking, bading og litt shopping er hva vi har gjort i helgen. Veldig gøy!

Her kommet et lass med bilder:Hva har du brukt helgen din på? :)

Dilla på GeoCaching

Publisert: 08.08.2013 @ 09:20 Kategori: Tur Kommentarer: 4

Dersom du er glad i å gå turer i skog, fjell og mark, men sliter litt med å komme deg avgårde, så bør du prøve deg på GeoCaching! Noen gang hørt om det?

 Her er en liten film-intro som forklarer det meste:

Enkelt forklart er det altså rett og slett en moderne skattejakt. Med hjelp av enten en GPS eller en smarttelefon, kan du legge inn koordinater til ulike cacher (skatter) som fører deg til der geocachen er. Men som han også forklarte i filmen, så må du faktisk lete etter den, selv om GPS'en/telefonen leder deg helt ned til 0m fra målet. De kan være ekstremt godt gjemt!
Noen eksempler på gode cacher vi har funnet er: inni et hull i en kvist/grein som lå på bakken, inni en "stein" (lagt av plastikk), inne i huler, inne i en mutter(!!).. + + Det du får vite av GPS'en/telefonen er hvor stor cachen er, vanskelighetsgrad og terreng. I tillegg til at det ofte står informasjon om området der den er gjemt, og noen ganger er det også små hint som f.eks "I mur" eller "under stein" eller "magnetisk".

Den minste geocachen vi har funnet har ikke vært større enn en litt stor paracet (i mangel på annet å sammenligne med, haha). Da må du naturligvis ha med deg penn selv for å kunne loggføre at du har funnet den. Den største vi har funnet har vært ei 10L vaskebøtte! Så her er det altså i alle former og størrelser. I de største ligger det som regel små leker og diverse som du kan bytte ut om du vil. Men om du tar en ting, må du legge tilbake noe av samme verdi. Dette er jo veldig motiverende dersom du har barn/småsøsken/nieser eller nevøer som du ønsker å ta med deg på tur ut i naturen.

I appstore kan du laste ned geocahe-app. Det har jeg gjort og det er så mye enklere å bare laste ned de ulike geocachene på telefonen, enn å måtte logge deg inn på nettsiden, og overføre koordinatene på GPS'en. Appen koster 70kr, men det er absolutt verdt det.

Har du hørt om geocaching før? Er det noe du kunne tenke deg å prøve? Gå innpå geocaching.com og søk opp nærområdet ditt, og jeg kan nesten garantere at du kommer til å bli overrasket over hvor mange som er rett rundt døra di! Det finnes godt over 2 millioner offisielle geocacher i hele verden (han sa 1 million i videoen, men den er sikkert litt gammel og utdatert), så det er jo noe å tenke på neste gang du skal ut i den store verden å reise, også. Vi skal hvertfall se om vi klarer å finne noen nå når vi skal på fjelltur, men også når vi skal til Polen i oktober :)
Når du har kommet deg litt "inn" i det, og du forstår hvordan det fungerer kan du også gjemme geocacher selv. Om du da velger å kjøpe diverse bokser/containers på nettsiden eller om du er så kreativ at du lager selv er helt opp til deg. Bare fantasien som setter en stopper her! :)

Stikkord:

Pakkeliste til fjells

Publisert: 06.08.2013 @ 00:41 Kategori: Tur Kommentarer: 8

Jeg nevnte såvidt at vi drar på fjelltur til helgen, og det innebærer at jeg må pakke. Jeg er blitt avhengig av å ha en pakkeliste før jeg setter igang, ellers går det helt i surr for meg. Vi har planer om å gå turer, så da er det greit å ha det rette utstyret med seg. Men så skal vi bare være med for helga, så det er ikke nødvendig å pakke med seg halve huset hellet.

Klær
Turbukse/treningstights
Kosebukse
Sportsbh'er
Topper
Jakke
Tursko
Joggesko
Undertøy + sokker
Håndkle
Sengklær


Fra en tidligere tur.

Div. utstyr
Ryggsekk
Drikkeflaske
Kamera + lader
Mobil + lader
Gnagsårplaster
Toalettsaker
Penger


Fra en tidligere tur.

En foreløpig liste. Kjenner jeg Espen rett så kommer han til å pakke med seg både kniv, tau, tape, lommelykt/hodelykt, tennstål, leatherman og fiskestang i tillegg, så det er ting jeg slipper å tenke på. Ellers føler jeg det er noe viktig jeg har glemt å skrive ned, men kommer ikke på hva det kan være.. hmmmmm. Jaja, det dukker vel forhåpentligvis opp før vi drar :)

En flott dag i trekket

Publisert: 14.03.2013 @ 20:46 Kategori: Tur Kommentarer: 1

I dag har været vært helt fantastisk, og vi benyttet sjansen til å bruke dagen i trekket. Ble dessverre litt skuffet da favorittheisen var stengt i dag siden det ikke er sesong. Men - det ble en utrolig fin dag likevel, jeg mener.. Hvordan kan det ikke bli det i sånnt vær og i slående vakkert landskap? I tillegg til ski på beina og i det beste selskapet ;) I morgen kveld kommer også Vilde på besøk fra Bergen, så det blir koooslig! :)
Ble bare mobilbilder idag, derfor er de så små.. Gjør jeg de større blir de fryktelig skurrete. Er det ikke vakkert her, vel??

Et lite hei fra Haukeli!

Publisert: 12.03.2013 @ 22:58 Kategori: Tur Kommentarer: 0


Å flykte fra hverdagen er noe alle trenger i blandt, og det er nettopp hva vi har gjort nå. I 6 dager skal vi bo på hytte på Haukelifjell, gå turer på langrenn, suse ned bakkene på slalom og blåse opp badering til å ake med. Hvor fantastisk høres ikke dèt ut? Vi var fremme i 3-tiden i ettermiddag, og noe av det første vi fant ut var at vi hadde glemt å ta me laken.. Ikke særlig hyggelig å måtte sove på hyttelaken, hvem vet hvilke flekker som er på det... ew. Heldigvis fikk vi tak i et fleecepledd - det er i det minste bedre enn ingenting! I morgen pakker vi sekken med kakao, appelsiner og kvikk lunsj og tar oss en lang fin tur på langrenn. Det er meldt stor sol og lite vind, så det må jo bare bli bra! Vi har glemt zalo og Shampoo, også :( :(
hits