Forsiden Om huset Historien om oss

Kategori: Oppussing

Fortsettelse på soverommet

Publisert: 02.08.2013 @ 16:55 Kategori: Oppussing Kommentarer: 6

Vi har tatt en god pause fra jobbing på soverommet nå i sommer - da har vi heller prioritert utearbeid. Men nå er det 2. august og vi går sakte men sikkert mot høst og vinter. Da er det på tide å ta opp innejobbene også, og det er nettopp hva jeg har begynt på i dag. Den ene enden av soverommet har stått med mange småbiter av tapet i flere måneder nå, så jeg fant ut at jeg bare måtte få fingen ut og få det fjernet. Faktisk tok det ikke så veldig lang tid heller, det er det å begynne som tar lengst tid, uten tvil!


Alt småplukk som dette her må bort..


Og her er ferdig resultat i en annen ende av rommet. Her er veggene pusst med pussemaskin, så det er klart for maling.


Så her har altså jeg sittet i flere timer i dag :)

Nå er middagen snart klar, så er det en liten tur på jobb før jeg kan ta kvelden. En veldig effektiv fredag, om jeg får si det selv! ;) Hva gjør du denne fredagen? Noen planer for helga? :)

Stikkord:

Kombinerer jobb og kos

Publisert: 26.07.2013 @ 12:40 Kategori: Oppussing Kommentarer: 2

Når solen skinner og det faktisk er mer enn 12 grader ute er det greit å kunne kombinere jobb med kos. Derfor står jeg nå i veggen og skraper maling samtidig som jeg får solt meg litt. Deilig :) Kan ikke klage på utsikten, heller.Skrape, skrape..

Publisert: 25.07.2013 @ 09:58 Kategori: Oppussing Kommentarer: 2

Sakte men sikkert går det mot slutten av skrapingen. Herregud for en jobb - det er 5 lag med maling fra før av som sikkert aldri er blitt skrapt på forhånd... Nå er det nesten slik at vi gleder oss til å begynne å male, bare vi blir ferdige med denne skrapingen.

Sommeren viser seg fra sin beste side i dag også, så vi får prøve å få mest mulig ut av dagen. Espen er allerede i husveggen og skraper, og jeg skal ut å pusse lister. Senere i dag får vi besøk fra Bergen av Vilde, så kanskje klarer vi å lure henne til å ta i et tak også hvis vi lokker med litt is, hvem vet? ;-)

En overraskelse under gulvbelegget

Publisert: 24.04.2013 @ 12:18 Kategori: Oppussing Kommentarer: 11

Da vi fjernet gulvbelegget oppe på soverommet hadde vi et håp om å finne det orginale tregulvet. Det gjorde vi, men samtidig kom det frem gamle avissider og magasinsider som var limt til gulvet. Grunnen til at dette er gjort er mest sannsynlig for å gjevne ut gulvet slik at det ikke ville vise treplankene gjennom gulvbelegget. Mange kule reklamer og bilder, men gud for en ekstrajobb for oss som vil ha det vekk :-P Planen vår er å fjerne det og å male gulvet hvitt.Tydelig at det var lovlig med tobakkreklame før, ihvertfall. "Hver mann sin Hobby" haha. Noen reklamer/bilder du likte? Disse bladene er fra 1950/1960 tallet. Syns mange av de er utrolig kule, så det er litt dumt at de blir ødelagte når vi skal fikse gulvet.

Stikkord:

Oppdatering fra soverommet

Publisert: 16.04.2013 @ 16:17 Kategori: Oppussing Kommentarer: 0

I går fikk vi endelig tid til å fortsette litt på soverommet. Huff, det er så mye drittarbeid som gjenstår før det er ferdig, og da går det treeeegt med oss.. Vi har hvertfall planene klare om hvordan vi vil ha det når det en dag står ferdig, men helst vil vi ha det ferdig nuh uten å måtte jobbe for det..  7 lag med tapet er blitt fjernet, nå gjenstår bare resten...


Haha - gjett hvem som ble stående her å jobbe? :-P Av og til er det faktisk fordel å være lav.

Hvitmalte tømmervegger, hvite tregulv og hvitt panel i taket, walk-in-closet, stor altan og nydelig utsikt er hva som venter. Og jeg må si jeg gleder meg til å få et soverom som for det første er større, som har plass til klærna mine og som ikke minst har mer personlighet enn det soverommet vi har nå. Og ikke får vi bare nytt soverom til oss selv når vi er ferdige; vi får samtidig et gjesterom. To fluer i en smekk - det liker vi!

Stikkord:

Nytt stuevindu

Publisert: 15.04.2013 @ 21:07 Kategori: Oppussing Kommentarer: 0

Hei! Verdens dårligste blogger, her. Ja hallo ja.

Har oppholdt meg veldig mye på jobb de siste ukene, og å komme hjem å begynne på oppussing er mildt sagt ikke det som frister mest etter en travel dag i arbeidslivet. Espen derimot har vært utrolig flink å utnytte solskinnsdagene vi har hatt de siste ukene til det fulle. Husveggen i øst hadde et sårt behov for å bytte kledning, så nå kan vi krysse dèt av på listen! Samtidig som kledningen var av, satt han inn et ekstra vindu, og GUD hvor fint og lyst det er i stuen nå. Storfornøyd! Har ikke fått lister rundt vinduene innendørs enda, dessuten mangler jeg nå ett sett med gardiner... Men det er slikt som kommer, sakte men sikkert. Her er hvertfall litt bilder utenfra:


Bildet ble tatt 30. januar fra da vi hadde storflom. Bare for å vise "før".


Ser ikke spesielt vakkert ut mens det står på...


Men resultatet blir da i det minste bra. Bare få hvitmaling og rekkverk rundt altanen nå, så blir det kanon!

Har mange ganger lurt på hvordan vi skulle klart oss om Espen ikke hadde vært handyman.. Vi hadde vært blakk hadde vi! Helt ufattelig hvor mye arbeidskraft koster... For materialer for å få skifte kledning og bytte ut til en bedre isolasjon i denne veggen har vi punget ut ca 7000,- Om vi skulle fått noen til å gjøre jobben for oss, hadde vi sikkert måtte betale rundt 20.000,- i tillegg til materialene. Det er jo bare helt utrolig hvor mye vi sparer på at Espen er så flink som han er :)

Stikkord:

Nytt soverom

Publisert: 18.02.2013 @ 20:43 Kategori: Oppussing Kommentarer: 2

Det har vært veldig lite oppussingsinnlegg her de siste månedene. Det er av den enkle grunn at etter vi fikk stue har vi tatt livet litt vel med ro - og virkelig nytt det å kunne slappe av litt på den fronten der. Men nå når det sakte men sikkert begynner å gå mot vår, har vi såvidt begynt på et nytt prosjekt; nemlig hovedsoverom. Det vi har til soverom nå er det som skal bli gjesterom en vakker dag.
Det som kommer til å bli hovedsoverom kommer til å ha både stor altan og eget walk-in-closet, hvor fantastisk er ikke dèt?? Vi har ikke kommet så langt enda, men revet tapet og fjernet en vegg har vi i det minste fått gjort. 7 lag med tapet(!!), bare sier det....

Som det vises på noen av bildene er det tømmervegger, noe vi vil skal vises. Men vi vil male de hvite. Tregulv og panel i taket er det også, men dette blir nok også hvitt. Så får vi se om vi brekker av med en annen farge på en av veggene eller hva vi kommer frem til.. :-) Det jeg gleder meg mest til er å ha et ordentlig klesskap! Nå ligger alt og slenger, noe det er jeg fryktelig lei av.

Stuen vår.

Publisert: 31.10.2012 @ 15:50 Kategori: Oppussing Kommentarer: 10

Det å ha en ordentlig stue er helt fantastisk! Vi bodde her noen måneder før vi hadde mulighet til å begynne å pusse opp stuen, så det å slippe å sitte med besøket vårt på kjøkkenstoler er bare herlig. Vi har gjort ganske mye i stuen, og nå begynner vi å bli fornøyde. Det er fremdeles småting som mangler: taklister i ene delen av stuen, spisebordstoler (haha, ja), bilder og flere lamper på veggene og litt mer pyntegjenstander. Vi har også ønsket oss nye gulvtepper til jul, så om vi får det vil det gjøre utrolig mye med stuen. Her er litt bilder:


Linselus!


Linselus!
Linselus!


Her vises "Styggeveggen" godt. Hva syns du? For spesielt? Vi digger'n ;)


Linselus!


Ooog linselus!

Har vi det ikke koselig? ;) Tilogmed TV har vi! Vi valgte å klare oss uten tv-kanaler for å spare litt penger, men etter et halvt år bestilte vi Canal Digital! Så nå kan vi endelig følge med på alt som er verdt å følge med på! hehe

Fiksing av lekasje i stuetaket..

Publisert: 18.10.2012 @ 14:40 Kategori: Oppussing Kommentarer: 3

Stuen har vært et stort prosjekt her i hus. Det første vi måtte gjøre var å fikse en lekasje som har ødelagt taket over noen år. Heldigvis er jeg sammen med en handyman som kan litt av alt! Vi fikk hjelp av Espen's pappa til å tette taket, litt av en lettelse å få det ut av hodet.


Slik såg taket ut da vi overtok huset. Rett over her er det takterrasse, så når det har regnet har det komt inn vann og lagt skader.


Mye våt isolasjon og ødelagte takplater.


Slik såg vannskaden ut fra ute på terrassen. Her har Espen og "svigerfar" revet opp takpappen. (altså belegget som skulle være tett)Her har vi revet ned alle takplatene og vi holdt på å fjerne all gammel isolasjon. Vi ville isolere på nytt for å holde bedre på varmen, når vi alikevel måtte rive alt ned.


Her har Espen sprikret opp nye bærebjelker som vi igjen skulle ha nye takplater på. I glipen over de nye bjelkene la vi ny isolasjon.


Ny isolasjon/gammel isolajson.


Isolasjon og dampsperre på plass! Kun takplater som mangler..Tadaa!

Stikkord:
hits