Forsiden Om huset Historien om oss

Arkiv mned: desember 2012

Sjøen kommer og tar oss...!

Publisert: 30.12.2012 @ 14:20 Kategori: Huset Kommentarer: 3

Idag var det igjen flo på kaien vår, og denne gangen var det ganske mye mer enn forrige gang. Denne gangen rakk sjøen meg opp til anklene når jeg gikk på kaien, vi hadde mye mer sjøvann inne i kjelleren, og stranda vår var forsvunnet under vann. Dette er det meste jeg har sett her nede, men det har vært myye høyere for mange år siden da Espen's besteforeldre bodde her. Da var det over en halvmeter med vann inne i hele kjelleren.. Så vi får bare håpe vi slipper unna dét!
Her ligger det en gammel brusflaske og flyter! Inne i kjelleren..


Naboens brygge.


 Kaien er litt høyere her, så det kom ikke mye vann på denne siden...                                                                                         ... som på denne


Normalt er det mulig å gå tørrskodd bak robåten som ligger i stranden der. Ikke i dag :-P


Og skøyta ser enda større ut enn vanligStikkord:

Husets romfordeling

Publisert: 29.12.2012 @ 02:37 Kategori: Huset Kommentarer: 0

Noe som er veldig vanskelig å få frem kun ved hjelp av bilder er hvordan romfordelingen i huset er. Derfor har jeg tatt frem tegnekunskapene mine (....) for å prøve å vise.
Typisk gamle hus er at det ikke er en gang som fører til alle rom - det ville vært bortkastet plass. Dette huset er dessverre intet unntak, noe som betyr at vi må gå igjennom minst et rom for å komme til det innerste. Skal vi f.eks inn i stuen må vi enten gå gjennom kjøkkenet eller kontoret. Og om vi skal på badet må vi også gjennom kontoret. Veldig tungvindt, men det er ikke så lett å gjøre noe med det heller.

Bilde nr. 1 viser første etasje og bilde nr. 2 viser andre etasje.

Lillejulaften-kos og mariusgenser til hund

Publisert: 23.12.2012 @ 22:42 Kategori: Do It Yourself Kommentarer: 1

Nå har vi nettopp vært hos Espens foreldre på lille-julaften-kos, slik vi gjør hvert år. Og i år som før var det utrolig koselig :) I tillegg greide jeg akkurat å bli ferdig med mitt siste strikkeprosjekt, nemlig mariusgensere til hund! I og med at både Espen og Amalie (hans søster) har hver sin hund, måtte jeg selvfølgelig lage to. Mamma hadde liten tro på at jeg skulle klare å lage èn før jul, men det var heller ikke planen, og så klarte jeg å lage to på fire dager ;-) Så nå er jeg tom for arbeid igjen, og lurer på hva mitt neste strikkeprosjekt skal være...

Fin bursdagshelg

Publisert: 19.12.2012 @ 13:57 Kategori: Do It Yourself Kommentarer: 0

Jeg har hatt en veldig fin helg! For det første hadde jeg frihelg, noe jeg ikke har hatt på en god stund. Og for det andre er jeg ikke lenger tenåring! Jeg hadde nemlig bursdag på lørdag. Som vanlig siste mann i rekken av mine venner, men det begynner å bli en vanesak etter 20 år ;) På fredag hadde jeg selskap med noen flotte venninner, og på lørdag var det familieselskap. Fikk mange flotte gaver av både venner og familie, snille som de er! Jeg fikk penger til en iPad som jeg har ønsket meg en stund, som jeg i skrivende stund sitter med i fanget. I tillegg til penger fikk jeg strikkepinner, heklenåler, synåler, to heklebøker og tråd av mamma og pappa. Jeg har i det siste blitt bitt av "strikkebasillen" så det passet veldig bra. Det begynte med at jeg manglet noen julegaver, og jeg ville prøve meg på å strikke noen. Jeg hadde egentlig ikke store forhåpninger mtp at jeg ikke har strikket noe spesielt tidligere. Men det har bare ballet på seg, og på litt over én mnd har jeg rukket å strikke 4 (barne)dorthegensere, (nesten) et par sokker, 3 isskrape-vanter og en iPadveske! I tillegg til noen helt enkle lapper som kan brukes til gryteunderlag.
Og akkurat nå er jeg i gang med mitt vanskeligste prosjekt so far, men det er foreløpig et hemmelig prosjekt - må se om det er mulig å fullføre først og fremst ;-)

Jul i stugo

Publisert: 06.12.2012 @ 10:58 Kategori: Huset Kommentarer: 0

Å pynte til jul i sitt eget hus er enda koseligere enn hva jeg hadde forventet. Og etter at vi har fått opp litt julepynt og røde pledd er det som om selve stuen er blitt lunere! Noe som trengs i disse kalde tider. Å ha snøen liggende på bakken i mer enn to døgn er ytterst sjeldent her på vestlandet, men også veldig koselig.

Tok noen nye bilder av stuen i dag - for å få frem litt julestemning. Dessuten har vi endelig fått oss spisebordstoler, og vi har hengt trollhassel over spisebordet:

Konglene var vi på Bukkøy og hentet selv ;-)Espens snille mamma har laget julekalender til oss! Det er mangen år siden jeg fikk pakkekalender av min mamma, så det er skikkelig koselig å åpne en pakke hver dag :)


hits