Forsiden Om huset Historien om oss

Arkiv mned: oktober 2012

Stuen vår.

Publisert: 31.10.2012 @ 15:50 Kategori: Oppussing Kommentarer: 10

Det å ha en ordentlig stue er helt fantastisk! Vi bodde her noen måneder før vi hadde mulighet til å begynne å pusse opp stuen, så det å slippe å sitte med besøket vårt på kjøkkenstoler er bare herlig. Vi har gjort ganske mye i stuen, og nå begynner vi å bli fornøyde. Det er fremdeles småting som mangler: taklister i ene delen av stuen, spisebordstoler (haha, ja), bilder og flere lamper på veggene og litt mer pyntegjenstander. Vi har også ønsket oss nye gulvtepper til jul, så om vi får det vil det gjøre utrolig mye med stuen. Her er litt bilder:


Linselus!


Linselus!
Linselus!


Her vises "Styggeveggen" godt. Hva syns du? For spesielt? Vi digger'n ;)


Linselus!


Ooog linselus!

Har vi det ikke koselig? ;) Tilogmed TV har vi! Vi valgte å klare oss uten tv-kanaler for å spare litt penger, men etter et halvt år bestilte vi Canal Digital! Så nå kan vi endelig følge med på alt som er verdt å følge med på! hehe

Her sitter jeg og blogger

Publisert: 23.10.2012 @ 16:24 Kategori: Før/etter Kommentarer: 3

Det siste rommet i huset som har fått seg en oppussing er et rom som fra før av er blitt kalt "litlaståvå" (altså lillestuen..). Vi har ingen behov for to stuer, derfor har vi gjort litlaståvå om til kontor! Før vi fikk pusset opp det vi har som stue nå, var dette det vi brukte til midlertidig stue.


Her har vi fjernet alle møbler.


Bort med det ekle vegg-til-vegg teppet.


Juhuu, råstilig tregulv under teppet og gulvplatene :DDet er Espen som står bak lagingen av den stilige kontorpulten :DDet mangler fremdeles gardiner, noen hyller og skuffe-reoler samt litt pynt her og der, men det er småplukk som kommer etterhvert. Som du kan se, har dette også blitt Arthurs rom ;) Så her sitter altså jeg og blogger mens jeg ser på den flotte utsikten her:


Vil gjerne høre hva du syns :)

Stikkord:

Middagsplanlegger; middag for hele uke 43

Publisert: 22.10.2012 @ 19:55 Kategori: Mat Kommentarer: 0

Å vite hva en skal ha til middag hver dag er ikke bare-bare. For noen uker siden begynte vi å lage middagsplanlegger, både for å se om vi kan spare penger på det, og for å ha en lett oversikt over hva som skal handles inn.
Her er vår middagsplanlegger for uke 43:

Mandag: Hjemmelagde kjøttkaker med poteter, brun saus og erterstuing.

Tirsdag: Løvbiff med ris og bearnaise.

Onsdag: Hvite fiskeboller i hvit saus med kålerabistappe.

Torsdag: Skippergryte og salat. (Potetstappe med kjøtdeig og kjøtdeigsos i ildfast form med ost på toppen)

Fredag: Servelatpølse og grønsaksblanding i ildfast form og potetstappe.

Lørdag: Semulegrynsgrøt.

Søndag: Tørrfisk med poteter, flesk, løk og gulerøtter.


Foto//matprat.no

I tillegg til denne listen skriver vi handleliste for hele uken. På denne måten handler vi alt vi trenger på mandag, så slipper vi å gå innom butikken hver dag. Gjør vi det, har det lett for å allti bli "noe ekstra" i handlevognen. Det eneste vi går ekstra etter nå er brød og melk. Bruker du middagsplanlegger? Hvis ikke bør du prøve det ut :)

 

Stikkord:

Oppdaterte bilder av hage og uteområdet

Publisert: 21.10.2012 @ 21:29 Kategori: Hage og utearbeid Kommentarer: 3

Idag har det vært skikkelig bra høstvær, så da benyttet jeg sjansen til å ta noen nye, oppdaterte bilder av hagen og uteområdet vårt! Vi begynte dagen med å rake falne epler, og Arthur fikk lov å være med ut. Gjett om det ble satt pris på ;)


Stranda vår :) Vi eier til den hvite tauen, resten er kommunalt som ingen bruker.


så nær sjøen bor vi!


Utsikten fra takterrassen.

Ellers har vi brukt dagen til å lage kontor. Bilder av det kommer i eget innlegg :)
Er det ikke en fin plass vi har fått oss, vel? Vi er hvertfall fornøyde!

Stikkord:

Fiksing av lekasje i stuetaket..

Publisert: 18.10.2012 @ 14:40 Kategori: Oppussing Kommentarer: 3

Stuen har vært et stort prosjekt her i hus. Det første vi måtte gjøre var å fikse en lekasje som har ødelagt taket over noen år. Heldigvis er jeg sammen med en handyman som kan litt av alt! Vi fikk hjelp av Espen's pappa til å tette taket, litt av en lettelse å få det ut av hodet.


Slik såg taket ut da vi overtok huset. Rett over her er det takterrasse, så når det har regnet har det komt inn vann og lagt skader.


Mye våt isolasjon og ødelagte takplater.


Slik såg vannskaden ut fra ute på terrassen. Her har Espen og "svigerfar" revet opp takpappen. (altså belegget som skulle være tett)Her har vi revet ned alle takplatene og vi holdt på å fjerne all gammel isolasjon. Vi ville isolere på nytt for å holde bedre på varmen, når vi alikevel måtte rive alt ned.


Her har Espen sprikret opp nye bærebjelker som vi igjen skulle ha nye takplater på. I glipen over de nye bjelkene la vi ny isolasjon.


Ny isolasjon/gammel isolajson.


Isolasjon og dampsperre på plass! Kun takplater som mangler..Tadaa!

Stikkord:

Klar for nattevakt

Publisert: 17.10.2012 @ 17:27 Kategori: Huset Kommentarer: 0

Jeg har nettopp fått meg ny jobb, og i dag skal jeg på nattevakt for aller første gang! Fått meg jobb som kantinemedarbeider hos ISS på Kårstø (Statoil), noe jeg stortrives med sålangt :) Har hatt jobb på klesbutikk i litt over et år, men må ærlig innrømme at jeg er temmelig lei av det nå. På Kårstø har vi noe å gjøre hele tiden, og 8 timer føles bare ut som 4. Ingenting er vel bedre enn det? Ikke bare skal jeg på nattevakt for første gang idag, jeg skal også alene, altså uten noen andre som skal være med å hjelpe. Smånervøs for nettopp dette, men det går forhåpentligvis bra.. Skal jobbe 19:00-03:00, så jeg er nok ikke hjemme igjen før 03:30/04:00 ca. Og en time senere skal kjæresten stå opp for å gjøre seg klar til jobb. Haha.
Hagen vår

Publisert: 16.10.2012 @ 22:52 Kategori: Hage og utearbeid Kommentarer: 1

I sommer ble det en del jobbing i hagen, og hvordan hagen ser ut nå i forhold til hvordan den såg ut når vi overtok huset er helt forskjellig. Vi måtte grave ned kloakkledning og trekkerøyr (kommer eget innlegg om dette) og med det samme gravde vi opp hagen. Før var hele hagen omtrent i en bakke, nå har vi den i tre plan. Nå er det mye enklere å utnytte hagen ordentlig i og med at vi har flat grunn, ikke bakke.

Frukttrær, plomme og eple.

Dette er altså før vi gjorde noe som helst. Her er bilder fra da vi holdt på å jobbe med å forbedre hagen:

Nå har vi grønt gress og det ser mye mye finere ut. Har tenkt lenge på å ta nye oppdaterte bilder, men været har vært så elendig, og da ser det ikke så fint ut, hehe. Når våren kommer har vi planer om å plante blomster og å lage trapper slik at vi enkelt kan gå fra nederste til øverste trinn i hagen :)

Strømsparingstips

Publisert: 15.10.2012 @ 14:07 Kategori: Strømsparing Kommentarer: 0

Etter at vi flyttet ut i eget hus og ikke lenger har mamma og pappa som betaler strømregningen, har vi blitt veldig flinke til å spare strøm! Det har gått skikkelig sport i det her i hus, og det er like spennende hver gang strømregningen kommer om vi har greid oss på mindre strøm enn forrige måned. Nå når det går mot kaldere tider er det selvfølgelig vanskeligere å spare strøm enn om sommeren, men vi sammenligner med strømforbruket fra samme måned i fjor. (i og med at vi enda ikke har bodd her i et år, blir det ikke reelt med tanke på at vi sammenligner vår strømforbruk med hva besteforeldrene til Espen brukte.)

For vår del sparer vi strøm for å skåne lommeboka mest mulig, men samtidig skåner vi miljøet, så vinn-vinn! ;)

Her er våre (dagligdagse) strømsparingstips:

 • Bytt ut alle vanlige lyspærer med sparepærer og led-pærer. Ledpærene er ikke like sterke, men absolutt gode nok i lampetter osv. Sparepærer bruker vi i utelysene og på badet hvor vi vil ha litt bedre lys. Ledpærer er veldig dyrt i butikken, derfor er det en stor fordel med Ebay. 
 • Still inn Timer på alle ovner. Da kan du stille inn når ovnen skal stå på, og når den skal være av. Så slipper du å la den stå på hele natta. I stedet kan du stille inn at den slår seg på klokken 5, så er det ikke iskaldt når du står opp klokken 8.
 • Skru av lysene i alle rom du ikke befinner deg i.
 • Bruk vedovn om du har det. Det bruker ikke strøm, og det er utroolig koselig med knitring i peisen en kald høstdag. Bedre varme enn de elektriske ovnene gir det også.
 • Visste du for eksempel at strømmen ikke er like dyr hele døgnet? Mellom klokken 16.00 og 19.00 er strømmen dyrest. Derfor kan det være lurt å vaske klær og oppvask enten tidlig om morgenen eller om kvelden.
 • Aldri sette på en maskin med klesvask som kun er halvfull.
 • Tenne mange lys. Det er koselig, det gir varme, og det gir lys!
 • Om du syns det er litt kjølig, ta på deg en ekstra genser eller bre på deg et pledd. Det er ikke nødvendig å hele tiden måtte gå i singlet og barfotet innendørs.
 • Dusj sammen i sparedusj ;)
 • Bruk det samme glasset/den samme koppen hele dagen. Spyl glasset/koppen så er det ingenting i veien for at du kan bruke det igjen. 
 • Å ha gardiner hjelper faktisk mot varmetap ut vinduer, og gulvtepper mot varmetap i gulvet.

Her er hva vi kommer på i farten, har du noen å tilføye så kom med de og jeg fører dem opp på lista :)


Foto//google

 

Om huset

Publisert: 10.10.2012 @ 21:10 Kategori: Huset Kommentarer: 2


Huset ble bygget på 1930-tallet av Espen's oldefar. På det meste bodde det 3 generasjoner her på samme tid. Før oss var det Espen's besteforeldre som bodde her før de dessverre gikk bort i 2010 og 2011. Hans mormor bodde her hele livet. Først med sine foreldre, så med ektemannen og etterhvert barna. Mange ville at huset skulle forbli i familien, og vi var så heldige å få kjøpe det.

Huset ligger så nært sjøen det omtrent går an å komme. Det har hendt at når det er skikkelig høy flo, så er huset en øy for seg selv, og det går ikke an å komme seg fra bilen i gårdsplassen og inn i huset med tørre sokker. Det har enda ikke skjedd mens vi har bodd her, og det var mer vanlig før i tiden, men vi har tatt våre forhåndsregler likevel: i kjelleren kan vi ikke ha noe vi er redde for stående rett på gulvet for da kan sjøen "komme å ta det". Ta for eksempel fryseboksen. Vi kunne bare glemme å ha fryseboksen rett på gulvet, derfor måtte vi bygge den opp med lekablokker for å få den opp i høyden for å beskytte den mot mulig springflo.

Vi er også så heldige at vi har en OK stor hage med 5 frukttrær og 4 bærbusker.

Til og med egen strand har vi! Vi kan gå rett fra hagen og ned i stranda om vi vil. Når sant skal sies, så er ikke hele stranda vår. En liten bit på ca 2 meter hører til eiendommen og resten er kommunalt. Men det er ingen som bruker den, så den er litt "vår" likevel :)

 

 
Det beste med å bo for oss selv er friheten. Friheten til å gjøre akkurat hva vi vil, når vi vil. Og ikke minst å kunne pusse opp et helt hus slik vi ønsker å ha det. Og så er det jo stas å eie et helt hus med hage og strand i en alder av 19 og 22 år, det er det ingen som kan legge skjul på.

Det verste må være pengeprioriteringen. Jeg kan ikke gå på kjøpesenteret og kjøpe meg en topp på BikBok og ei bukse på Vero Moda. Å nei - jeg må inn på Biltema å kjøpe maling og spiker, inn på Clas Ohlson og kjøpe lyspærer og inn på Obs Bygg for å kjøpe materialer til taklistene. Når det er sagt, så har det ikke vært store ofringen med tanke på at shopping ikke er min sterkeste lidenskap, og jeg vet at jeg får mye mer for pengene når jeg kjøper ting til HUSET MITT(vårt) enn om jeg kjøper ei bukse jeg er lei av om en mnd.


Stranda vår.

Nytt familiemedlem

Publisert: 10.10.2012 @ 19:04 Kategori: Dyr Kommentarer: 0

For ca èn måned siden gikk den lille familien min fra å bestå av 3 til å bestå av 4. Vi var på adopsjonsdag for dyrebeskyttelsen, og å komme hjem uten en stakkars pus var rett og slett umulig for oss. Vi hadde store vansker med å bestemme oss for hvilken pus vi ville ha med oss også, helst ville vi hatt 3 stk. Men vi klarte til slutt å ende opp på en 15-16 ukers gammel kattunge som hadde hatt en tøff start på livet, men som nå var en ordentlig sosial kosepus.Dyrebeskyttelsen hadde funnet 4 kattunger på ca 3 uker under en utescene i en park ikke langt fra hvor vi bor. Alle fikk komme i samme fosterhjem for å få næring og kjærlighet. Alle var så avmagret at de måtte bli matet med slange de første ukene.


Da vi var på adopsjonsdagen var det mange kattunger som fanget oppmerksomheten vår, men grunnen til at vi valgte han her, Arthur som han heter, var på grunn av det kule mønsteret han har i pelsen og nettopp på grunn av at han (ifølge forstermor) var en skikkelig kosepus.


At han er en kosepus er virkelig ingen overdrivelse. Det er ikke nok å bare få sove/kose i sofaen. Oppi fanget og helst under teppet, takk! Dessuten er det lite kult når matmor og matfar vier mer oppmerksomhet på dataen eller telefonen enn på han. Da kommer han å legger seg oppå brystkassen/skuldrene våre og maler så høyt at vi er sikre på at naboen kan høre han helt inn i stua si.Både i lokalet hvor adopsjonsdagen var, og etter at vi kom hjem var Arthur veldig redd og skeptisk. Mye nytt og ukjent på kort tid. Men det tok ikke lange tiden før han tinte opp og kom hoppende opp i sofaen til oss for å få kos.


Det som var litt negativt med Arthur var at han ikke var vandt med hunder. Med tanke på at foreldrene til Espen har to stk, og vi passer de nå og da, måtte vi tidlig venne både Arthur til hundene, og hundene til Arthur. Heldigvis har det gått over all forventning, og Arthur er allerede sjef i flokken ;)

Fra før av har vi også ei kanin, og vi har enda ikke lykkes med å gjøre de til venner. Det krever mye mer, fordi katten er en jakter, og kaninen er et bytte - fra naturens side. Og når Arthur kommer snikende inn på Hurley (kaninen), blir Hurley VELDIG redd og løper for livet... Så der har vi fremdeles en god jobb å gjøre. Forhåpentligvis er det bare tolmodighet for våres del og tilvenning for Arthur og Hurleys del som skal til før også de kan bli venner.

Kjøkken før/etter

Publisert: 09.10.2012 @ 11:33 Kategori: Før/etter Kommentarer: 0

I og med at vi bor her mens vi pusser opp, var det viktig for oss å få kjøkkenet tidlig ferdig. Det er visse rom vi kan klare oss uten en stund, men kjøkken er tross alt er rom som er i daglig bruk :)
Kjøkkenet fra før syns vi faktisk var det beste rommet i huset, slik det sto. Men vi ville selvfølgelig gjøre noe med det uansett, for fint var det ikke.
Det er ikke mye vi har gjort på kjøkkenet, heller ikke mye penger vi har lagt ut, så vi er rimelig fornøyde med hvordan det har blitt!

Hva vi har gjort:
- Malt veggene fra gule til hvite
- Malt skapdørene og skuffefrontene fra lysegrå til hvite
- Skiftet benkeplate fra rød(!!) til grå/sort
- Malt vinduskarmene
- Byttet skap- og skuffehåndtak
- Skiftet belegget på veggen mellom de nedre og øvre skapene
- Byttet ut bordet og stolene

 

Så litt bilder:

Før 


Det er selvfølgelig mye mer vi kunne ha gjort for å fått det akkurat slik vi vil ha det, men kjøkkenet ønsker vi å ha en helt annen plass frem i tid, så å legge alt for mye penger og tid i det nå er bare bortkastet. Så med tanke på at dette tross alt bare er et midlertidig kjøkken, er hvertfall vi fornøyde! Hva syns du?

Historien om oss

Publisert: 08.10.2012 @ 21:28 Kategori: Diverse Kommentarer: 1

Tenkte jeg kunne fortelle litt om "historien vår" slik at du får bli litt bedre kjent med oss. Vi har vært kjærester i nesten 7 år. Èn måned før jeg ble 14 år ble vi sammen, og har siden den gang vært oss to.


Avslutte ungdomsskolen og starte på videregående, ME-sykdom, flytte fra barnerommet til kjellerleilighet, få billappen, russetid, avslutte videregående, få jobb, enda en jobb og enda en tredje jobb, besteforeldre som er gått bort og vennepar som har gjort det slutt er ting vi har opplevd side om side. Bare for å nevne noe.


Nå har vi vært samboere i litt over et år, og vi nyter tilværelsen. Vi føler oss flinke, stolte og ikke minst glade for at vi har vært så heldige med å få en så fin plass som dette. Ønsker du å lese mer om huset og eiendommen kan du trykke deg inn på "huset vårt" (kommer snart) :)

 


Velkommen til Dalabrekkå 65!

Publisert: 06.10.2012 @ 23:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Å skrive det første innlegget på en blogg syns jeg er uhyre vanskelig, derfor skal jeg bare begynne rett på. For et halvt år siden (1.april 2012) overtok jeg og kjæresten drømmehuset, og vi bestemte oss for å opprette en blogg slik at venner og familie (og ikke minst oss selv) skal kunne følge med på hva vi gjør. Da med en ekstra tanke på de som bor langt borte og som ikke har mulighet til å komme på besøk hver uke for å faktisk se hva som blir gjort. Huset vi har kjøpt ble bygd på 1930-tallet av min kjære's oldefar. Etter hans oldefar ble det hans besteforeldre som bodde her, og nå oss. Huset ligger helt ved sjøkanten, har stor hage og tilogmed egen strand. Vi har vært utrolig heldige! Og selv om det er mye vi både må og vil gjøre for å få huset i tipp topp stand, så har det vært beboelig hele tiden. Vi bor her mens vi pusser opp, og det går veldig fint!

Kan jo begynne med å vise litt fra uteområdet: (og bare for å nevne det; disse bildene ble tatt da vi overtok huset, så det er ikke reelt med hvordan ting ser ut nå)

 

hits