Forsiden Om huset Historien om oss

Arkiv mned: september 2013

Jeg sover ikke... Jeg skrur!

Publisert: 30.09.2013 @ 19:49 Kategori: Hage og utearbeid Kommentarer: 0

Åååh, for en deilig dag. Høsten har vist seg fra sin beste side med sol fra blå himmel, frisk luft og helt vindstillt. Perfekt vær for utejobbing, med andre ord! I dag har vi fått skrudd på plass siste rest av terrassebord på terrassen, og i tillegg har vi skrudd terrassebord på flytebryggen. Den er endelig blitt sjøsatt, så nå har vi omsider litt plass i gårdsplassen igjen. Vi kunne ikke skru på all terrassebord før bryggen var sjøsatt, med tanke på at da hadde den blitt så sinnsykt tung at det ikke hadde vært mulig å fått den på sjøen på en forsvarlig måte. Så den som har vært "strandet" på bryggen og skrudd terrassebord idag, er meg! (Og Espen, da.) Godt å få mest mulig gjort før vi reiser :-)

 
Stikkord:

Spar strøm uten å ofre godene

Publisert: 29.09.2013 @ 12:14 Kategori: Strømsparing Kommentarer: 2

Nå begynner det å bli ganske lenge siden jeg skrev et innlegg om hvordan du kan spare strøm ved å gjøre små endringer. Her for et par uker siden fikk vi ett blad i postkassen, "Vi i Villa", hvor det stod oppført en del gode tips som vi ikke har tenkt på før. En del av de er riktignok litt overkill og litt sånn "okeei??" men hey! Hvorfor ikke? ;)

Jeg har tatt meg friheten til å dele de jeg syns var best med dere her:

  • Fyll opp fryseren. En halvtom fryser bruker mer strøm enn en full fryser siden matvarene kjøler ned hverandre. Og i mangel på mat går det faktisk fint ann å fylle opp fryseren med bøker eller noe annet.
  • Tin opp maten i kjøleskapet. Mat som blir tint opp i kjøleskapet gir "gratis" kjøling til kjøleskapet. Samtidig som varmen opphettholdes i rommet utenfor. Dessuten er det bedre for maten å bli tint opp langsomt. Så da er det bare å planlegge bedre å ta opp maten i god tid :)
  • Luft effektivt. Luft ut med gjennomtrekk i 5-10 minutter slik at all luft blir byttet ut, men uten at møblene rekker å bli nedkjølt.
  • Trekk for gardinene. Om du trekker igjen gardinene på natten, spesielt på vinterstid er det mye varme som du slipper å gi til fuglene.
  • Utnytt varmen du alikevel bruker. Vasker du opp for hånd kan du la det varme vannet være i vasken til det er kaldt, og hvis du har brukt steikeovnen kan du la luken være åpen til varmen er utjevnet. Begge delene varmer opp rommet "gratis".
  • Passelig stor gryte/kjele. Hvis kokeplaten er 1cm større i diameter enn kjelen, øker energiforbruket med 20%. Og om du beholdet lokket på kjelen bruker du 1/3 mindre energi.
  • Trekk ut ladere og slå ordentlig av. Passiv strømbruk og apparater som står i standby står for oppimot 20% av en husholdnings samlede strømforbruk. Så ikke bare slå av TV'en med kontrollen, reis deg opp og dra ut kontakten eller bruk avknappen på selve skjermen.

 

 Er du/dere flinke til å spare strøm? Hovedgrunnen for at vi prøver å spare strøm er for å spare mest mulig penger. Altså... Hvorfor betale 4000,- i strømregning når vi klarer oss like godt om vi bruker for 1000,-? Spesielt på sommerstid er vi flinke, da vi slipper å bruke strøm på oppvarming. Denne sommeren har strømregningene våre vært på rundt 4-500kr, inkludert nettleigen, noe vi er meget fornøyde med! At regningene blir dyrere det neste halve året sier seg selv, men når vi har vært så flinke å bruke lite i sommerhalvåret så gjør det liksom ikke så mye. Og nå må ikke folk tro at vi sitter hver kveld med kun telys som lyskilde og kler på oss ytterklær og sitter under pledd for å holde varmen - bare fordi vi skal spare strøm, altså. Det er bare det at vi er flinke til å skru av lyset i de rommene vi ikke er i :) Det vi antakelig bruker mest strøm på er å varme opp vann til dusj etc. Der er jeg ikke villig til å ofre så stort, haha.
Stikkord:

Internettproblemer i heimen

Publisert: 28.09.2013 @ 16:07 Kategori: Huset Kommentarer: 2

Nesten to uker uten internett var fryktelig irriterende. Ikke fikk vi betalt regninger (for å høres litt viktig ut), men aller verst var det å føle seg så usosial. Null Facebook, Instagram eller Bloglivin´. Haha! Trist, men sant. Jeg hadde 356 uleste innlegg på bloglovin´ når internettet endelig var tilbake.

Uansett. Vi har faktisk fått gjort en del siden forrige livstegn! Huset er så og si ferdigmalt (av det vi hadde på agendaen for i år, i alle fall), og jeg finner ikke ord for hvor digg det er! Ellers har Espen hatt et "mini"prosjekt for seg selv; å lage en flytebrygge som vi kan ha ut fra kaien som vi kan fortøye båtene til. Denne bryggen er svæær (7,3m x 2,5m!!) og har i noen måneder stått på høykant inntil husveggen. Ikke spesielt vakkert :( Men den siste uken har den endelig blitt prioritert igjen, og er oljet ferdig. Nå venter vi bare på høy nok flo slik at vi kan få den ut på sjøen.


Jeg sa jo den var stor.Nå ser det ut som en skikkelig svinesti utenfor hos oss. Tre biler i gårdsplassen og en i garasjen, en båt på henger, flytebryggen, stillaset, materialer og rett og slett rot. Liker det fryktelig dårlig, men det er vel bare slikt det blir når man pusser opp et hus, og i tillegg er samboer med (og forlovet med, hihi) en som har samlemani og ikke vet hvordan man kvitter seg med ting. ;-)

Utenom å jobbe med huset er vi opptatt med å glede oss til tur. Vi har arbeidet hele sommeren begge to, så nå skal det bli herlig å endelig få ferie. Om 5 dager reiser vi til Polen i en uke, og gjett om det kommer til å bli sweet. Heldigvis har vi Espens foreldre som bor rett i nærheten og kan være både hus- og dyrepassere. Da vet vi at alt er i trygge hender når vi ikke er tilstedet selv. Når vi er tilbake fra Polen har vi planer om å ta høsten imot med åpne armer. Da er det tid for innejobbing, og vi kan fortsette på soverommet oppe og ikke minst få gjort småjobber som f.eks å få opp taklistene i stuen. Kremt.. Vi er fryktelig treige når det kommer til slike smådetalj-jobber altså...

 

Stikkord:

Beste starten på uken

Publisert: 05.09.2013 @ 13:50 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

På mandag etter 8 timer jobb og så trening, kom jeg hjem til en litt hemlighetsfull og smilende kjæreste. Det første som møtte meg på ytterdøren var en post-it lapp (hihi) med "elsker deg" på. "Aww er han i det humøret ikveld", tenkte jeg bare.

Det hele endte med at han gikk ned på kne og spurte om jeg ville gifte meg med han!! Iiih jeg har gått rundt som en nyforelska trettenåring siden, med fysisk vondt i smilemusklene :D

Fikk en nydelig ring med sort diamant som matcher klokken min :)

hits