Forsiden Om huset Historien om oss

Arkiv mned: august 2013

Husmorslørdag

Publisert: 31.08.2013 @ 13:31 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

Rydding og vasking er ikke akkurat favoritthobby her i hus, og skippertak er et kjent fenomen. For første gang på sikkert... nermere et halvt år, har jeg helg når det faktisk er helg, og det er så diggbart. Ikke har jeg noen spesielle planer engang, noe som er enda mer uvanlig for meg som er på farten omtrent hele tiden. Derfor benytter jeg lørdagen til å være husmor. Vaske og brette klær, støvsuge, rydde, vaske gulv, skure dusjen (!), tørke støv og ta oppvasken er ting som står på agendaen. Så kan vi kose oss med tacopizza, is og film i kveld med goood samvittighet! :)


The story of my life.. hahaHva er dine lørdagsplaner? Ut på byn, eller en rolig kveld inne? :)

Og så maler vi litt!

Publisert: 26.08.2013 @ 21:13 Kategori: Hage og utearbeid Kommentarer: 12

Her i hus blir ikke finværsdager brukt til å sole seg eller å ligge på stranda, altså. Ånei, du - her må vi bruke solskinnsdagene høsten gir oss til å male! Vi brukte jo så lang tid på å skrape bort gammel maling, at nå er det om å gjøre å male veggene før høststormene setter inn. Og etter all skrapingen er faktisk malingen gøy, om vi skal begynne å sammenligne.


Her er huset ferdigskrapt. Ser skikkelig fælt og gammelt og forfalt ut. Men heldigvis er det bedre nå!


Har ikke tatt et skikkelig "etter"-bilde enda, det skal gjøres når stillaset er tatt ned. Men her viser det i det minste litt forskjell allikevel!

Vi kommer til å gå over til å ha hvite vinduslister, i steden for de grå som var fra før. Vi maler hvertfall alt hvitt nå, så får vi heller se. Enklere å male en ny farge over det hvite enn omvendt. Hvitt er så fint og det ser så mye mer lukseriøst ut.Ellers har jeg nå hatt ei uke i ny jobb, og jeg har hatt min siste dag på min forrige arbeidsplass. So far so good! Forhåpentligvis fortsetter det slik. Det er hvertfall utroolig digg med normale arbeidstider, kort vei til jobben og å få litt mer ansvar :-) Så nå krysser jeg bare fingrene for at dette er en plass jeg kommer til å trives.

 

Ny jobb!

Publisert: 16.08.2013 @ 00:02 Kategori: Hverdag Kommentarer: 9

Det "møtet" jeg var i for et par uker siden var et jobbintervju, for en 100% fast stilling på 7 Eleven. Og i dag fikk jeg vite at jeg er den som får jobben! Jeg, av 180 søkere! Om jeg er fornøyd?? Jeeeepp. Så nå har jeg bare 5 vakter igjen hos ISS, så er det full rulle på 7 Eleven :) Wihuu
KONKURRANSE: VINN 12 IPHONE 4/4S DEKSLER!

Publisert: 15.08.2013 @ 16:45 Kategori: Blogg Kommentarer: 11

Er det en ting jeg har dilla på å bestille fra Ebay, så er det telefondeksler. Elsker å kunne bytte hvordan telefonen ser ut. Om du også liker nye deksler til telefonen din, og du i tillegg har en iPhone 4/4s så kan du jo melde deg på konkurransen min! Jeg deler ut 12(!!) stk deksler, det eneste du behøver å gjøre for å være med i trekningen er å følge bloggen min på Bloglovin' eller linke dette innlegget i et eget innlegg på bloggen din. Så kommenterer du at du har gjort det og du er automatisk med :) Husk å få med epost/bloggadresse, da. Slik at jeg kan kontakte vinneren mandag (19.august) kveld :-)


Litt naturbilder, faktisk

Publisert: 13.08.2013 @ 12:40 Kategori: Foto Kommentarer: 8

Fikk det plutselig for meg på fjellet at jeg ville ta litt naturbilder. Jeg var veldig glad i å ta slike bilder før, men det har ikke blitt så mye i det siste. Men når vi var i slike vakre omgivelser, måtte jeg bare knipse litt!Nydelig utsikt, eller hva??

Hjemme fra fjelltur

Publisert: 12.08.2013 @ 17:12 Kategori: Tur Kommentarer: 7

Har nettopp komt hjem etter noen fine dager på fjellet sammen med svigerfamilien. Frisk fjelluft, toppturer, (litt for) masse god mat, blåbærplukking, bading og litt shopping er hva vi har gjort i helgen. Veldig gøy!

Her kommet et lass med bilder:Hva har du brukt helgen din på? :)

Dilla på GeoCaching

Publisert: 08.08.2013 @ 09:20 Kategori: Tur Kommentarer: 4

Dersom du er glad i å gå turer i skog, fjell og mark, men sliter litt med å komme deg avgårde, så bør du prøve deg på GeoCaching! Noen gang hørt om det?

 Her er en liten film-intro som forklarer det meste:

Enkelt forklart er det altså rett og slett en moderne skattejakt. Med hjelp av enten en GPS eller en smarttelefon, kan du legge inn koordinater til ulike cacher (skatter) som fører deg til der geocachen er. Men som han også forklarte i filmen, så må du faktisk lete etter den, selv om GPS'en/telefonen leder deg helt ned til 0m fra målet. De kan være ekstremt godt gjemt!
Noen eksempler på gode cacher vi har funnet er: inni et hull i en kvist/grein som lå på bakken, inni en "stein" (lagt av plastikk), inne i huler, inne i en mutter(!!).. + + Det du får vite av GPS'en/telefonen er hvor stor cachen er, vanskelighetsgrad og terreng. I tillegg til at det ofte står informasjon om området der den er gjemt, og noen ganger er det også små hint som f.eks "I mur" eller "under stein" eller "magnetisk".

Den minste geocachen vi har funnet har ikke vært større enn en litt stor paracet (i mangel på annet å sammenligne med, haha). Da må du naturligvis ha med deg penn selv for å kunne loggføre at du har funnet den. Den største vi har funnet har vært ei 10L vaskebøtte! Så her er det altså i alle former og størrelser. I de største ligger det som regel små leker og diverse som du kan bytte ut om du vil. Men om du tar en ting, må du legge tilbake noe av samme verdi. Dette er jo veldig motiverende dersom du har barn/småsøsken/nieser eller nevøer som du ønsker å ta med deg på tur ut i naturen.

I appstore kan du laste ned geocahe-app. Det har jeg gjort og det er så mye enklere å bare laste ned de ulike geocachene på telefonen, enn å måtte logge deg inn på nettsiden, og overføre koordinatene på GPS'en. Appen koster 70kr, men det er absolutt verdt det.

Har du hørt om geocaching før? Er det noe du kunne tenke deg å prøve? Gå innpå geocaching.com og søk opp nærområdet ditt, og jeg kan nesten garantere at du kommer til å bli overrasket over hvor mange som er rett rundt døra di! Det finnes godt over 2 millioner offisielle geocacher i hele verden (han sa 1 million i videoen, men den er sikkert litt gammel og utdatert), så det er jo noe å tenke på neste gang du skal ut i den store verden å reise, også. Vi skal hvertfall se om vi klarer å finne noen nå når vi skal på fjelltur, men også når vi skal til Polen i oktober :)
Når du har kommet deg litt "inn" i det, og du forstår hvordan det fungerer kan du også gjemme geocacher selv. Om du da velger å kjøpe diverse bokser/containers på nettsiden eller om du er så kreativ at du lager selv er helt opp til deg. Bare fantasien som setter en stopper her! :)

Stikkord:

Barnevakt

Publisert: 07.08.2013 @ 12:50 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

I dag er jeg barnevakt for de to yngste niesene mine, imens søsteren min er på kurs. Vi har vært ute i to forskjellige lekeparker og lekt, og nå ble de så trøtte begge to at hun eldste ligger på benken og sover, og hun yngste ligger i sengen vår :) Men det varer vel neppe så lenge før de vokner igjen og er full av energi og klare til nye fantestreker tenker jeg! ;)Tror jeg skal benytte meg av sjansen å ta en liten høneblund selv, jeg, før de vokner til liv igjen.


Stikkord:

I et brev til India

Publisert: 06.08.2013 @ 14:21 Kategori: Hobby Kommentarer: 16

Som jeg skrev om her, har jeg en litt gammeldags hobby. Nemlig brevskriving. Det er ikke noe jeg har holdt på med så lenge, 2 år ca, men det er så koselig! Elsker å få pakker i posten, og enda bedre er det å få brev! Brev som har reist mange mange mil, med persolig tekst som er skrevet for hånd med blyant eller penn. Vakre konvolutter og nydelige ark som ofte er pyntet eller tegnet på.
For øyeblikket holder jeg på å svare på et brev som kom til meg fra India for et par dager siden. Det er ei ny brevvenninne, brevet jeg fikk var det aller første. Og det gjør det litt ekstra spennende, det blir på en måte det første "møtet", og det som ofte avgjør om vi klikker bra som brevutvekslere eller ikke.

Jeg føler at jeg har venner over hele verden, og det er så fint.

Og med tanke på at alt, naturlig nok, går i engelsk, så får jeg i tillegg utviklet meg på det området, og det skader jo aldri. Både å lese/forstå engelsk, men også å skrive og formulere det selv.

 
Syns kovolutten jeg fikk brevet i var så fin. Wrapped with love <3Har du en litt annerledes hobby? Jeg har ingen norske brevvenner, så om du kunne tenke deg en (meg) så hadde det vært utrolig koselig! Har ingenting å bety verken hvor gammel du er, eller hvor du bor. Bare til å skrive til meg i kommentarfeltet, jeg biter ikke! Lover! :)

Stikkord:

Pakkeliste til fjells

Publisert: 06.08.2013 @ 00:41 Kategori: Tur Kommentarer: 8

Jeg nevnte såvidt at vi drar på fjelltur til helgen, og det innebærer at jeg må pakke. Jeg er blitt avhengig av å ha en pakkeliste før jeg setter igang, ellers går det helt i surr for meg. Vi har planer om å gå turer, så da er det greit å ha det rette utstyret med seg. Men så skal vi bare være med for helga, så det er ikke nødvendig å pakke med seg halve huset hellet.

Klær
Turbukse/treningstights
Kosebukse
Sportsbh'er
Topper
Jakke
Tursko
Joggesko
Undertøy + sokker
Håndkle
Sengklær


Fra en tidligere tur.

Div. utstyr
Ryggsekk
Drikkeflaske
Kamera + lader
Mobil + lader
Gnagsårplaster
Toalettsaker
Penger


Fra en tidligere tur.

En foreløpig liste. Kjenner jeg Espen rett så kommer han til å pakke med seg både kniv, tau, tape, lommelykt/hodelykt, tennstål, leatherman og fiskestang i tillegg, så det er ting jeg slipper å tenke på. Ellers føler jeg det er noe viktig jeg har glemt å skrive ned, men kommer ikke på hva det kan være.. hmmmmm. Jaja, det dukker vel forhåpentligvis opp før vi drar :)

Busy bee

Publisert: 05.08.2013 @ 12:43 Kategori: Hverdag Kommentarer: 7

Sitter for øyeblikket og slapper av, prøver å samle litt krefter til alt jeg skal i dag. Både lørdagen og søndagen gikk til 12timers jobbedager, men i dag begynner jeg ikke på jobb før klokken 19, heldigvis. Før den tid skal jeg printe ut diverse papirer, så skal jeg til Haugesund for å få gjort noen ærend og gjøre meg klar til i morgen. Jeg skal nemlig i et slags "møte" (forteller mer senere) og jeg vil være så klar som mulig. Spennende, jeg er ganske nervøs... :) Men krysser fingrene for at det går bra. Til helgen reiser vi til Haukeli for å bo på hytte og å gå turer i fjell og mark, og det ser jeg veldig frem til! Her skjer det som vanlig noe hele tiden.


Søte gamle Hurley liker seg så godt i vinduskarmen i det gamle vinduet. Spesielt nå når vi har fjernet blomsterpotten som stod der før :)


Arthur derimot liker seg best på fanget :)


Håper du får en fin dag, uansett om den er fylt med solskinn eller regn som her på Karmøy.


Fortsettelse på soverommet

Publisert: 02.08.2013 @ 16:55 Kategori: Oppussing Kommentarer: 6

Vi har tatt en god pause fra jobbing på soverommet nå i sommer - da har vi heller prioritert utearbeid. Men nå er det 2. august og vi går sakte men sikkert mot høst og vinter. Da er det på tide å ta opp innejobbene også, og det er nettopp hva jeg har begynt på i dag. Den ene enden av soverommet har stått med mange småbiter av tapet i flere måneder nå, så jeg fant ut at jeg bare måtte få fingen ut og få det fjernet. Faktisk tok det ikke så veldig lang tid heller, det er det å begynne som tar lengst tid, uten tvil!


Alt småplukk som dette her må bort..


Og her er ferdig resultat i en annen ende av rommet. Her er veggene pusst med pussemaskin, så det er klart for maling.


Så her har altså jeg sittet i flere timer i dag :)

Nå er middagen snart klar, så er det en liten tur på jobb før jeg kan ta kvelden. En veldig effektiv fredag, om jeg får si det selv! ;) Hva gjør du denne fredagen? Noen planer for helga? :)

Stikkord:

Morgendis over Karmsundet

Publisert: 02.08.2013 @ 07:55 Kategori: Foto Kommentarer: 9

Når det ligger dis over sjø og land er noe av det mest fascinerende jeg vet om. Så trolsk stemning, og litt småskummelt også. Men veldig vakkert, det er sikkert.Bildene er tatt fra stuevinduet vårt, en tidlig høstdag i fjor. Hva syns du?
Det får hvertfall meg til å tenke på nøkken og huldra. Spesielt når det er dis over ferskvann i skogen.

Stikkord:
hits