Forsiden Om huset Historien om oss

Arkiv mned: juli 2013

Uforventet fridag

Publisert: 29.07.2013 @ 14:16 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Plutselig hadde jeg en uforventet fridag, hvor herlig er ikke det? Espen har sin første dag i ny jobb i dag, så jeg har huset helt for meg selv. Kan ikke huske sist dét skjedde, så jeg sitter i grunn bare å nyter roen med serier på Netflix. I går hadde vi en oppshining av hele huset også, og det føles utrolig godt med ryddige rom og gulv som for en gangs skyld ikke er fulle i kattehår :)
Siden jeg har fri så tenkte jeg å lage middag til Espen i dag. Noen forslag til hva det kan være? Wok er en slager her i hus, så det er stor sannsynlighet for at det blir det i dag også ;-)Slenger med noen bilder fra et par dager siden da vi hadde hundene på besøk og lot de bade i stranda. Søte, eller hva? :)

 

Our Private Beach

Publisert: 28.07.2013 @ 11:58 Kategori: Huset Kommentarer: 7

For noen kvelder siden hadde vi besøk av to menn som ryddet i stranda vår. Espen hadde pratet med han ene tidligere på dagen, og han hadde spurt på fint om det ikke var greit at de kom ned med hundene sine slik at de fikk bade. Selvfølgelig kan man ikke si nei til slikt, det er tross alt ikke hele stranda som er vår. Da vi skulle legge oss hørte vi noen lyder, og da vi gikk for å sjekke ser vi to stykker som raker bort taren og gjør det så fint :) Luksus! Så nå er det ganske bra. Vi har lenge planlagt å rydde i stranden, men tiden har liksom aldri strukket til. Selvfølgelig er det mye som kan gjøres for å få det enda finere, men det hjalp jammen meg godt på bare det å få fjernet tørket tare fra sanden.

Kom over dette skiltet på Kid, og bare måtte ha det! Henger for øyeblikket i vinduet, har ikke funnet en bedre plass til det enda.

Vi har veldig lyst til å fjerne store steiner ute i sjøen også, slik at taren ikke har noe å vokse på. Dessuten er det ganske mye glasskår i stranden/ute i sjøen, og det er jo ikke spesielt gøy. Men akkurat nå har vi såpass mange andre prosjekter som må prioriteres, så det blir bare med tanken en stund til.

Stikkord:

Kombinerer jobb og kos

Publisert: 26.07.2013 @ 12:40 Kategori: Oppussing Kommentarer: 2

Når solen skinner og det faktisk er mer enn 12 grader ute er det greit å kunne kombinere jobb med kos. Derfor står jeg nå i veggen og skraper maling samtidig som jeg får solt meg litt. Deilig :) Kan ikke klage på utsikten, heller.Skrape, skrape..

Publisert: 25.07.2013 @ 09:58 Kategori: Oppussing Kommentarer: 2

Sakte men sikkert går det mot slutten av skrapingen. Herregud for en jobb - det er 5 lag med maling fra før av som sikkert aldri er blitt skrapt på forhånd... Nå er det nesten slik at vi gleder oss til å begynne å male, bare vi blir ferdige med denne skrapingen.

Sommeren viser seg fra sin beste side i dag også, så vi får prøve å få mest mulig ut av dagen. Espen er allerede i husveggen og skraper, og jeg skal ut å pusse lister. Senere i dag får vi besøk fra Bergen av Vilde, så kanskje klarer vi å lure henne til å ta i et tak også hvis vi lokker med litt is, hvem vet? ;-)

Vekk med gammel maling

Publisert: 21.07.2013 @ 20:04 Kategori: Huset Kommentarer: 2

Det har vært veldig lite oppussingsinnlegg her inne i det siste. Det er ikke for at vi har gått helt i dvale på den fronten der altså. Er vel heller jeg som er sløv med kamera, dessuten er det helst Espen som står på å jobber med huset imens jeg er på jobb. Men denne helga er for engangs skyld frihelg for min del, i tillegg til at sola har vist seg (!!) så da er det klart at det måtte utnyttest. Husveggen mot nord trenger nemlig et nytt strøk med maling, så vi har begynt å skrape av den gamle. Veeeldig kjedelig arbeid, men hey. Det må gjøres for å få et bra resultat.Heldigvis har vi i det minste stillas å stå i, det hadde tatt minst 10 ganger så lang tid om vi hadde måttet stå i stige. Sakte men sikkert går det på fram, men vi har mange arbeidstimer forran oss enda. Om det er noen som føler de har litt lite å ta seg til er det bare til å komme på dugnad :-)


Trolltunga

Publisert: 15.07.2013 @ 15:33 Kategori: Hverdag Kommentarer: 12

På torsdag hadde jeg en etterlengtet fridag, så da benyttet vi dagen til å gå tur til Trolltunga i Odda. Å gå turer i fjell, skog og mark er noe vi, spesielt Espen, er veldig glad i. Men ofte blir det bare med tanken, så spesielt trente på det området er vi ikke. Så å velge Trolltunga som første store tur var kanskje litt dumdristig av oss, med tanke på at det er 11km én vei, og at det sto på nett at vi måtte regne med å bruke 4-5 timer opp til tunga. Men til tunga skulle vi, og jammen greide vi det også. Det var en heavy tur, spesielt starten! Men at det var verdt det er det ingen tvil om, fy søren så mektig vakkert!


Det første stykket bestod av trappene langs mågelibanen. Selve banen er ikke i drift lenger, men det er mulig å gå på trappene. (Strengt talt er det ikke lov å gå i trappene, men da så mange andre gikk, gjorde også vi det). Alternativt kan du gå på stien som går parallellt med banen, men fra råd av en kollega, valgte vi trappene. 3197 trinn, jeg bare sier det. Svetten rant på hele meg! haha. Jeg prøvde å trøste meg selv med at "man får fin rumpe av å gå i trapper.. man får fin rumpe.." ;) Og ja.. Det er ikke mulig å se toppen på bilde her en gang. Det som ser ut til å være toppen var skuffende nok ikke det!
Vi måtte ha noen pust i bakken på vei opp, for å si det slik..


Eeendelig på toppen!


Utsikt til Folgefonna

Etter litt over 5 timer var vi endelig fremme ved målet, Trolltunga it self. Vi var ikke de eneste som hadde bestemt oss for å ta turen opp akkurat denne dagen. Faktisk så måtte vi stå i kø i sikkert 20 minutter for å kunne ta bilde utpå selve tungen. Men så kunne vi heller ikke vært mer heldige med været, så det er ikke rart at flere benyttet seg av det!

Da vi hadde fått tatt de obligatoriske bildene var det på tide å rusle nedover mot bilen igjen. Vi brukte litt over 4timer på tilbakeveien, og for å oppsummere så var veien opp den tyngste, men veien ned var den vondeste. Alt  verket. Skuldre, rygg, legger, lår, under føttene og ikke minst knærna!! haha

Etter at vi hadde fått av oss fjellsko og skiftet til ei tørr teskjorte og satt oss i bilen, såg jeg på parkeringslappen for å se hvor lenge vi egentlig hadde lov å stå der.. :


haha! Flaks! På hele turen brukte vi 16timer. 2,5timer å kjøre hver vei, litt over 5 timer opp til tunga, + ca 2 timer sammenlagt med pauser, og litt over 4 timer ned igjen. Hadde vært greit å hatt med telt, både for da får du en god pause før du må gå ned igjen, men også for da er det mulighet for å få litt bedre tid og ikke minst alenetid utpå selve tunga. Det negative da er jo at det blir mer å drasse på.

Vakkert, eller hva? Har du vært på Trolltunga før?

Stikkord:

Slettedalen

Publisert: 05.07.2013 @ 14:12 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

For en måneds tid siden fikk vi låne min brors hytte som ligger i Slettedalen. Utrolig deilig med noen netter på hytte og fri fra jobb. Vi hadde en kjempefin tur, og vi benyttet anledningen til å gå turer i området, i fjell og mark. Veldig veldig fint! Jeg vet at vi bor i et vakkert land, men det er på slike turer en virkelig innser det.


"Litt" snø. Selv midt i Juni.


haha.. halvveis forsøk på slike "svevebilder"

Å gå tur i fjell/skog/mark er noe vi gjør alt for lite av, egentlig. Liker det godt, men det blir liksom så sjeldent. Vi har derfor planlagt en tur til Trolltunga i neste uke. Det blir en heftig tur! Har lest litt på nettet, og det står at vi bør rekne 8-10timer tur/retur. Haha, wish us good luck..

 

hits