Forsiden Om huset Historien om oss

Arkiv mned: april 2013

Det spirer og gror

Publisert: 25.04.2013 @ 12:41 Kategori: Foto Kommentarer: 13

... og det er så fantastisk koselig. Et sikkert tegn på at våren er her, selv om både vær og temperatur prøver å få oss til å tro noe annet.


Arthur liker bare bedre og bedre å være ute i hagen. Martine derimot liker seg best inne i godstolen sin :-P

 

Før var jeg ivrig bruker av kamera, og tok bilder av alt og ingenting. Det siste året har det dabbet veldig av, og fikk i grunn nok for ei stund. Men må innrømme at det var faktisk litt gøy å knipse igjen :-)
Er du ikke enig i at det er så koselig når det spirer og gror? Nå har gresset i hagen også begynt å gå fra gult/brunt til grønt, og det er nok et tegn på at sommeren er på vei. Kan det bli bedre? Tror faktisk våren må være den beste årstiden. Hvilken årstid liker du best?

Stikkord:

En overraskelse under gulvbelegget

Publisert: 24.04.2013 @ 12:18 Kategori: Oppussing Kommentarer: 11

Da vi fjernet gulvbelegget oppe på soverommet hadde vi et håp om å finne det orginale tregulvet. Det gjorde vi, men samtidig kom det frem gamle avissider og magasinsider som var limt til gulvet. Grunnen til at dette er gjort er mest sannsynlig for å gjevne ut gulvet slik at det ikke ville vise treplankene gjennom gulvbelegget. Mange kule reklamer og bilder, men gud for en ekstrajobb for oss som vil ha det vekk :-P Planen vår er å fjerne det og å male gulvet hvitt.Tydelig at det var lovlig med tobakkreklame før, ihvertfall. "Hver mann sin Hobby" haha. Noen reklamer/bilder du likte? Disse bladene er fra 1950/1960 tallet. Syns mange av de er utrolig kule, så det er litt dumt at de blir ødelagte når vi skal fikse gulvet.

Stikkord:

Et ekstra hull i veggen

Publisert: 23.04.2013 @ 11:41 Kategori: Før/etter Kommentarer: 6

Som jeg nevnte mangler vi både lister inne rundt de nye vinduene, og dessuten hadde jeg "plutselig" et par gardiner for lite. Nå er gardiner handlet inn, men listene mangler fortsatt, og gardinene ligger fremdeles i innpakningen. Men her ser dere hvertfall hvor koselig vi har fått det nå :) Utrolig hvor mye et ekstra vindu hadde å si.

Før

Ble det ikke bra? :) (se det for deg med lister og gardiner.. haha)

Stikkord:

Og så over til det positive

Publisert: 19.04.2013 @ 15:06 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Fare for at denne listen kommer til å bli noe lengre enn den forrige, but here we go:

 • Det aller aller beste tror jeg må være friheten.
 • Det er deilig med privatliv, og vi trives veldig godt i eget selskap.
 • Jeg kan ha katter i hus, noe som var uaktuelt da jeg bodde hjemme hos mamma og pappa. Mamma er nemlig littegranne redd katter.
 • Vi har et helt hus å pusse opp - akkurat slik vi vil.
 • Som et negativt punkt hadde jeg at det var dyrt, men det er tross alt vårt det vi betaler på. Vi betaler ikke penger vi aldri får se igjen på noe vi leier.
 • Å eie eget hus med stor hage og strand i en alder av 20 og (snart) 23 år er ganske stas. Og er et av noen store mål i livet mitt som kan krysses ut.
 • Jeg får være samboer med verdens kjekkeste mann :)
 • Vi har koselige naboer.
 • Når vi har besøk er det i vårt eget hjem, hvor vi kan sitte i stuen å gjøre hva vi vil, i stedet for å sitte i sengen på gutte-/jenterommet hjemme hos våre foreldre. 
 • Det er mye bedre plass i et hus enn i en leilighet. (noe som for så vidt kan være negativt med tanke på alt rot som har plass til å samle seg opp).
 • Vi har mye ansvar, noe jeg vil tro har gjort oss mer voksne. Vi har liksom ikke noe valg.  

Stikkord:

Det negative med å bo alene

Publisert: 18.04.2013 @ 21:23 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Det er mange positive punkter med å bo alene i eget hus, det er det ingen tvil om. Men de vil jeg ta i neste innlegg - nå tenkte jeg derimot å nevne det negative. Det er faktisk ikke alt som er like gøy.

 • Det er mye kjedelig husarbeid som klesvask, oppvask, støvsuging, vasking og matlaging. Slikt som mamma gjorde før.
 • Det er ikke akkurat billig å betale huslån, bensin, mat, strøm, tv, internett og andre vanlige ting.
 • ... noe som gjør det vanskelig å spare opp penger.
 • Jeg ser mye mindre til mamma og pappa. Før bodde jeg i kjellerleiligheten i samme hus som de, nå bor jeg 20 minutter borte. Sier seg selv at det blir mindre. 
 • Det er ganske mye drittjobb når det kommer til å pusse opp et såpass gammelt hus. Det er gøy - dette er jo noe vi vil. Men fy søren, jeg sier det igjen.. Det er ganske mye drittjobb!
 • Jeg får ikke mammas hjemmelagde middag hver dag lengre.Tja, det er vel det jeg kommer på. Spurte Espen om han hadde noe å tilføye, men det eneste jeg fikk ut av han var "alle utgiftene". Haha.

Stikkord:

Fra Ice til NextGenTel

Publisert: 17.04.2013 @ 08:47 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

I et år nå har vi kun hatt internet fra Ice; altså mobilt bredbånd med en maksimumsgrense på 6gb hver måned. Noe som har ført til at vi ikke har kunnet sett på f.eks youtubevideoer. Da brukes nettet fortere opp, og det går i sneglefart etterpå. Ice har funket OK det altså, men nå savner vi det å kunne se en kortfilm, kunne streame serier, høre musikk fra Spotify, kunne surfe uten å bruke 10+ sek på å laste Facebook og å kunne bruke Canal Digitalboksen til å bl.a ta opp programmer med.

2. mai er datoen hvor vi får installert nytt internett, og alle hjerter gleder seg!! I mars var vi som kjent på fjelltur, og der var det bra nok internett til å faktisk kunne sitte to stk på hver sin data og se seri/film/etc, og det var himmel for oss som er vant med noe annet. Så det kommer til å bli fantastisk å kunne gjøre det samme her hjemme.Noen som har erfaringer med Ice og/eller NextGenTel? Jeg tror nok ikke det skal så veldig mye til for å gjøre oss tilfreds etter et år med Ice, men gøy å høre andres meninger uansett :-)

Stikkord:

Oppdatering fra soverommet

Publisert: 16.04.2013 @ 16:17 Kategori: Oppussing Kommentarer: 0

I går fikk vi endelig tid til å fortsette litt på soverommet. Huff, det er så mye drittarbeid som gjenstår før det er ferdig, og da går det treeeegt med oss.. Vi har hvertfall planene klare om hvordan vi vil ha det når det en dag står ferdig, men helst vil vi ha det ferdig nuh uten å måtte jobbe for det..  7 lag med tapet er blitt fjernet, nå gjenstår bare resten...


Haha - gjett hvem som ble stående her å jobbe? :-P Av og til er det faktisk fordel å være lav.

Hvitmalte tømmervegger, hvite tregulv og hvitt panel i taket, walk-in-closet, stor altan og nydelig utsikt er hva som venter. Og jeg må si jeg gleder meg til å få et soverom som for det første er større, som har plass til klærna mine og som ikke minst har mer personlighet enn det soverommet vi har nå. Og ikke får vi bare nytt soverom til oss selv når vi er ferdige; vi får samtidig et gjesterom. To fluer i en smekk - det liker vi!

Stikkord:

Nytt stuevindu

Publisert: 15.04.2013 @ 21:07 Kategori: Oppussing Kommentarer: 0

Hei! Verdens dårligste blogger, her. Ja hallo ja.

Har oppholdt meg veldig mye på jobb de siste ukene, og å komme hjem å begynne på oppussing er mildt sagt ikke det som frister mest etter en travel dag i arbeidslivet. Espen derimot har vært utrolig flink å utnytte solskinnsdagene vi har hatt de siste ukene til det fulle. Husveggen i øst hadde et sårt behov for å bytte kledning, så nå kan vi krysse dèt av på listen! Samtidig som kledningen var av, satt han inn et ekstra vindu, og GUD hvor fint og lyst det er i stuen nå. Storfornøyd! Har ikke fått lister rundt vinduene innendørs enda, dessuten mangler jeg nå ett sett med gardiner... Men det er slikt som kommer, sakte men sikkert. Her er hvertfall litt bilder utenfra:


Bildet ble tatt 30. januar fra da vi hadde storflom. Bare for å vise "før".


Ser ikke spesielt vakkert ut mens det står på...


Men resultatet blir da i det minste bra. Bare få hvitmaling og rekkverk rundt altanen nå, så blir det kanon!

Har mange ganger lurt på hvordan vi skulle klart oss om Espen ikke hadde vært handyman.. Vi hadde vært blakk hadde vi! Helt ufattelig hvor mye arbeidskraft koster... For materialer for å få skifte kledning og bytte ut til en bedre isolasjon i denne veggen har vi punget ut ca 7000,- Om vi skulle fått noen til å gjøre jobben for oss, hadde vi sikkert måtte betale rundt 20.000,- i tillegg til materialene. Det er jo bare helt utrolig hvor mye vi sparer på at Espen er så flink som han er :)

Stikkord:

Et år som samboere.

Publisert: 01.04.2013 @ 11:33 Kategori: Huset Kommentarer: 1
Idag er det faktisk nøyaktig ett år siden vi overtok og flyttet inn i huset! Et år siden jeg flyttet hjemmefra alt det trygge og kjente. Kan ikke helt tro at det har gått et helt år allerede, samtidig føles det ut som om vi har bodd her foralltid. Tviler på hvor mange som trodde på oss da vi offentliggjorde det på Facebook, med tanke på datoen (aprilaprilapril), men det er jo en enkel dato å huske :) Jeg trives som Avaldsnesbu', og gleder meg til fremtidige oppussingsprosjekt, utfordringer og til å lage mange fine minner herfra. Vårt fine, gamle, koselige "lake house" :)

hits