Forsiden Om huset Historien om oss

Arkiv mned: februar 2013

Instaweek

Publisert: 22.02.2013 @ 13:06 Kategori: Diverse Kommentarer: 3

Jeg syns instagram er en genial app, og jeg har vært hekta lenge! Her er mine siste instagrambilder:


Espen som ble lurt bare fordi solen tittet frem. Brrrr! Jeg holdt meg inne og passet på gjennom stuevinduet.


Espen er flink og rydder opp - Jeg er flink og går tur i finværet.


Kattene utslitt etter utendørs lek. Ja forresten; vi har nå to katter! :)


Smoothie og vaffler. Matbilder er jo standard på instagram ;)


Flott utsikt fra terrassen vår.

Ikveld er det tilbake på nattevakt igjen, noe som betyr at jeg har hele dagen hjemme. Ikke at jeg kommer til å få noe spesielt ut av dagen. De første nattevaktene er alltid tunge, så det blir nok bare oppladning av batteriene idag :-)
Forresten - for å finne meg på instagram, søk på maritabl.

Vårfølelse!

Publisert: 21.02.2013 @ 13:18 Kategori: Diverse Kommentarer: 0

Jeg kommer helt sikkert til å jinxe det fine været ved å skrive dette, men GUD for et herlig vær det har vært de to siste dagene! Fuglene synger, og det er sol fra skyfri himmel. Gradestokken viser fremdeles blått, da, så det er viktig å ikke bli lurt bare fordi Nelly stikker nesen sin frem ;-) I går tok jeg meg en tur til Bukkøy, og i dag har vi nytt solveggen på terrassen. Gleder meg til vi får rekkverk og terrassen faktisk kan brukes skikkelig etter at vi blir ferdig med det nye soverommet :)
Jeg har fortsatt noen timer hjemme før jeg skal på nattevakt. Egentlig helt greit å kunne være hjemme i dagslys, for så å gå på jobb.

Ha en fin dag, om det er med eller uten Nelly ;)Upåklagelig utsikt, hvertfall!


Her kan du se hvordan stranden ser ut når sjøen er normalt høy. Ganske stor forskjell om du sammenligner med bildene fra forrige innlegg...

Nå skal jeg slappe av og lade opp batteriene til nattevakt, mens Espen skal ut å snorkle (!!) brrr..

Follow my blog with Bloglovin

Storflom 30.januar

Publisert: 19.02.2013 @ 16:25 Kategori: Huset Kommentarer: 2

Som jeg nevnte i et tidligere innlegg, hadde vi storflom den 30. januar. Hadde sjøen vært 2cm høyere hadde huset vært en egen øy som det ikke hadde gått ann å gå tørrskodd til. Bilene måtte flyttes og ting i kjelleren måtte berges for å ikke bli ødelagt.
Vi hadde overnattingsbesøk av Emina (niesen min) og hun syntes dette var utrolig stas. Tante og onkel hadde badebasseng i kjelleren, jo! ;-)


Hos naboen.


Jesus 2? ;)

Selv om det blir kule bilder av slikt vær som dette, så får vi krysse fingrene for at vi slipper å oppleve dette igjen før neste vinter i det minste.. Det blir så fryktelig mye salt på alt mulig. Heldigvis er huset gammelt og vant med både det ene og det andre - det står av gammel vane ;-) hihi

Nytt soverom

Publisert: 18.02.2013 @ 20:43 Kategori: Oppussing Kommentarer: 2

Det har vært veldig lite oppussingsinnlegg her de siste månedene. Det er av den enkle grunn at etter vi fikk stue har vi tatt livet litt vel med ro - og virkelig nytt det å kunne slappe av litt på den fronten der. Men nå når det sakte men sikkert begynner å gå mot vår, har vi såvidt begynt på et nytt prosjekt; nemlig hovedsoverom. Det vi har til soverom nå er det som skal bli gjesterom en vakker dag.
Det som kommer til å bli hovedsoverom kommer til å ha både stor altan og eget walk-in-closet, hvor fantastisk er ikke dèt?? Vi har ikke kommet så langt enda, men revet tapet og fjernet en vegg har vi i det minste fått gjort. 7 lag med tapet(!!), bare sier det....

Som det vises på noen av bildene er det tømmervegger, noe vi vil skal vises. Men vi vil male de hvite. Tregulv og panel i taket er det også, men dette blir nok også hvitt. Så får vi se om vi brekker av med en annen farge på en av veggene eller hva vi kommer frem til.. :-) Det jeg gleder meg mest til er å ha et ordentlig klesskap! Nå ligger alt og slenger, noe det er jeg fryktelig lei av.

Hyppige svanebesøk

Publisert: 06.02.2013 @ 12:50 Kategori: Dyr Kommentarer: 1

En av mange fordeler med å bo så nært sjøen som vi gjør, er at vi har et rikt dyreliv rett rundt veggene. Da Espens besteforeldre bodde her var de alltid ivrige svane-matere, så det var et "ansvar" som automatisk gikk over til oss da vi kjøpte huset. Rett etter vi kjøpte huset fikk Svaneper og Svanhild (hehehe, ja..) 8 søte små svanebeibier, og vi kunne jo ikke la de gå sultne! Gammelt brø har vel alle alltid liggende? Det har hvertfall vi. Gjennom hele året har de komt svømmende til kaien vår for å få seg litt mat, og det er så koselig å se de fornøyde når de svømmer videre ;)

De 3 siste bildene er tatt for bare ei uke siden, og som du kan se var det såpass høy flo at svanene kunne gå opp på kaien uten problem. Jeg som trodde vi hadde høy flo for en måned siden.. Vel - det hadde vi tydeligvis ikke! 30. Januar var det ca 30cm med sjøvann i hele kjelleren, og det manglet bare 1,5m før vannet gikk rundt hele huset! Legger ut bilder i neste innlegg, jeg er fremdeles litt i sjokk med tanke på hvor høyt sjøen kom.. Og det er ikke engang rekord.


Gammeldags hobby

Publisert: 05.02.2013 @ 19:48 Kategori: Hobby Kommentarer: 2

Da jeg var yngre hadde jeg 2-3 norske brevvenner, men dessverre fant jeg aldri noen som var like ivrig som meg, dermed ble det til at det aldri tok helt av. For litt over et år siden bestemte jeg meg for å prøve å finne ut om det fremdeles finnes folk i denne verden som driver med brevvenner. Du vet - skrive brev med penn for hand og gå til postkontoret for å få på frimerke og sende det avgårde. Og jammen fikk jeg napp! Kom over interpals.net: en nettside som er til for folk som ønsker å komme i kontakt med andre brevskrivere. Nå, et år senere har jeg 9 brevvenner i 8 forkjellige land. Veldig koselig, og det er lite som er like hyggelig som å få et brev i postkassen som ikke inneholder en regning, men derimot flere ark med koselig tekst som har reist mange mil. Det er selvfølgelig ikke alle jeg har fått like god kontakt med, men enkelte ser jeg på som mine nermeste venner. Det kan til og med hende at jeg får besøk i sommer av ene brevvenninnen min fra USA! Det hadde vært så fantastisk...
I tillegg til å skrive selve brevene, syns jeg det er utrolig gøy å lage konvoluttene selv. Hjemmelagde konvolutter og fargerike/søte brevark gjør det enda mer personlig. Jeg kan sitte i timesvis en kveld og bare skrive side opp og side ned med brevark - og helt ærlig er det faktisk få jeg forteller så mye til som til noen av brevvenninnene mine.

Finnes det flere som fremdeles liker det å skrive og å motta personlige brev i postkassen sin? Eller er det too old fashion?

hits