Forsiden Om huset Historien om oss

Kategori: Huset

Internettproblemer i heimen

Publisert: 28.09.2013 @ 16:07 Kategori: Huset Kommentarer: 2

Nesten to uker uten internett var fryktelig irriterende. Ikke fikk vi betalt regninger (for å høres litt viktig ut), men aller verst var det å føle seg så usosial. Null Facebook, Instagram eller Bloglivin´. Haha! Trist, men sant. Jeg hadde 356 uleste innlegg på bloglovin´ når internettet endelig var tilbake.

Uansett. Vi har faktisk fått gjort en del siden forrige livstegn! Huset er så og si ferdigmalt (av det vi hadde på agendaen for i år, i alle fall), og jeg finner ikke ord for hvor digg det er! Ellers har Espen hatt et "mini"prosjekt for seg selv; å lage en flytebrygge som vi kan ha ut fra kaien som vi kan fortøye båtene til. Denne bryggen er svæær (7,3m x 2,5m!!) og har i noen måneder stått på høykant inntil husveggen. Ikke spesielt vakkert :( Men den siste uken har den endelig blitt prioritert igjen, og er oljet ferdig. Nå venter vi bare på høy nok flo slik at vi kan få den ut på sjøen.


Jeg sa jo den var stor.Nå ser det ut som en skikkelig svinesti utenfor hos oss. Tre biler i gårdsplassen og en i garasjen, en båt på henger, flytebryggen, stillaset, materialer og rett og slett rot. Liker det fryktelig dårlig, men det er vel bare slikt det blir når man pusser opp et hus, og i tillegg er samboer med (og forlovet med, hihi) en som har samlemani og ikke vet hvordan man kvitter seg med ting. ;-)

Utenom å jobbe med huset er vi opptatt med å glede oss til tur. Vi har arbeidet hele sommeren begge to, så nå skal det bli herlig å endelig få ferie. Om 5 dager reiser vi til Polen i en uke, og gjett om det kommer til å bli sweet. Heldigvis har vi Espens foreldre som bor rett i nærheten og kan være både hus- og dyrepassere. Da vet vi at alt er i trygge hender når vi ikke er tilstedet selv. Når vi er tilbake fra Polen har vi planer om å ta høsten imot med åpne armer. Da er det tid for innejobbing, og vi kan fortsette på soverommet oppe og ikke minst få gjort småjobber som f.eks å få opp taklistene i stuen. Kremt.. Vi er fryktelig treige når det kommer til slike smådetalj-jobber altså...

 

Stikkord:

Our Private Beach

Publisert: 28.07.2013 @ 11:58 Kategori: Huset Kommentarer: 7

For noen kvelder siden hadde vi besøk av to menn som ryddet i stranda vår. Espen hadde pratet med han ene tidligere på dagen, og han hadde spurt på fint om det ikke var greit at de kom ned med hundene sine slik at de fikk bade. Selvfølgelig kan man ikke si nei til slikt, det er tross alt ikke hele stranda som er vår. Da vi skulle legge oss hørte vi noen lyder, og da vi gikk for å sjekke ser vi to stykker som raker bort taren og gjør det så fint :) Luksus! Så nå er det ganske bra. Vi har lenge planlagt å rydde i stranden, men tiden har liksom aldri strukket til. Selvfølgelig er det mye som kan gjøres for å få det enda finere, men det hjalp jammen meg godt på bare det å få fjernet tørket tare fra sanden.

Kom over dette skiltet på Kid, og bare måtte ha det! Henger for øyeblikket i vinduet, har ikke funnet en bedre plass til det enda.

Vi har veldig lyst til å fjerne store steiner ute i sjøen også, slik at taren ikke har noe å vokse på. Dessuten er det ganske mye glasskår i stranden/ute i sjøen, og det er jo ikke spesielt gøy. Men akkurat nå har vi såpass mange andre prosjekter som må prioriteres, så det blir bare med tanken en stund til.

Stikkord:

Vekk med gammel maling

Publisert: 21.07.2013 @ 20:04 Kategori: Huset Kommentarer: 2

Det har vært veldig lite oppussingsinnlegg her inne i det siste. Det er ikke for at vi har gått helt i dvale på den fronten der altså. Er vel heller jeg som er sløv med kamera, dessuten er det helst Espen som står på å jobber med huset imens jeg er på jobb. Men denne helga er for engangs skyld frihelg for min del, i tillegg til at sola har vist seg (!!) så da er det klart at det måtte utnyttest. Husveggen mot nord trenger nemlig et nytt strøk med maling, så vi har begynt å skrape av den gamle. Veeeldig kjedelig arbeid, men hey. Det må gjøres for å få et bra resultat.Heldigvis har vi i det minste stillas å stå i, det hadde tatt minst 10 ganger så lang tid om vi hadde måttet stå i stige. Sakte men sikkert går det på fram, men vi har mange arbeidstimer forran oss enda. Om det er noen som føler de har litt lite å ta seg til er det bare til å komme på dugnad :-)


Et år som samboere.

Publisert: 01.04.2013 @ 11:33 Kategori: Huset Kommentarer: 1
Idag er det faktisk nøyaktig ett år siden vi overtok og flyttet inn i huset! Et år siden jeg flyttet hjemmefra alt det trygge og kjente. Kan ikke helt tro at det har gått et helt år allerede, samtidig føles det ut som om vi har bodd her foralltid. Tviler på hvor mange som trodde på oss da vi offentliggjorde det på Facebook, med tanke på datoen (aprilaprilapril), men det er jo en enkel dato å huske :) Jeg trives som Avaldsnesbu', og gleder meg til fremtidige oppussingsprosjekt, utfordringer og til å lage mange fine minner herfra. Vårt fine, gamle, koselige "lake house" :)

Storflom 30.januar

Publisert: 19.02.2013 @ 16:25 Kategori: Huset Kommentarer: 2

Som jeg nevnte i et tidligere innlegg, hadde vi storflom den 30. januar. Hadde sjøen vært 2cm høyere hadde huset vært en egen øy som det ikke hadde gått ann å gå tørrskodd til. Bilene måtte flyttes og ting i kjelleren måtte berges for å ikke bli ødelagt.
Vi hadde overnattingsbesøk av Emina (niesen min) og hun syntes dette var utrolig stas. Tante og onkel hadde badebasseng i kjelleren, jo! ;-)


Hos naboen.


Jesus 2? ;)

Selv om det blir kule bilder av slikt vær som dette, så får vi krysse fingrene for at vi slipper å oppleve dette igjen før neste vinter i det minste.. Det blir så fryktelig mye salt på alt mulig. Heldigvis er huset gammelt og vant med både det ene og det andre - det står av gammel vane ;-) hihi

Sjøen kommer og tar oss...!

Publisert: 30.12.2012 @ 14:20 Kategori: Huset Kommentarer: 3

Idag var det igjen flo på kaien vår, og denne gangen var det ganske mye mer enn forrige gang. Denne gangen rakk sjøen meg opp til anklene når jeg gikk på kaien, vi hadde mye mer sjøvann inne i kjelleren, og stranda vår var forsvunnet under vann. Dette er det meste jeg har sett her nede, men det har vært myye høyere for mange år siden da Espen's besteforeldre bodde her. Da var det over en halvmeter med vann inne i hele kjelleren.. Så vi får bare håpe vi slipper unna dét!
Her ligger det en gammel brusflaske og flyter! Inne i kjelleren..


Naboens brygge.


 Kaien er litt høyere her, så det kom ikke mye vann på denne siden...                                                                                         ... som på denne


Normalt er det mulig å gå tørrskodd bak robåten som ligger i stranden der. Ikke i dag :-P


Og skøyta ser enda større ut enn vanligStikkord:

Husets romfordeling

Publisert: 29.12.2012 @ 02:37 Kategori: Huset Kommentarer: 0

Noe som er veldig vanskelig å få frem kun ved hjelp av bilder er hvordan romfordelingen i huset er. Derfor har jeg tatt frem tegnekunskapene mine (....) for å prøve å vise.
Typisk gamle hus er at det ikke er en gang som fører til alle rom - det ville vært bortkastet plass. Dette huset er dessverre intet unntak, noe som betyr at vi må gå igjennom minst et rom for å komme til det innerste. Skal vi f.eks inn i stuen må vi enten gå gjennom kjøkkenet eller kontoret. Og om vi skal på badet må vi også gjennom kontoret. Veldig tungvindt, men det er ikke så lett å gjøre noe med det heller.

Bilde nr. 1 viser første etasje og bilde nr. 2 viser andre etasje.

Jul i stugo

Publisert: 06.12.2012 @ 10:58 Kategori: Huset Kommentarer: 0

Å pynte til jul i sitt eget hus er enda koseligere enn hva jeg hadde forventet. Og etter at vi har fått opp litt julepynt og røde pledd er det som om selve stuen er blitt lunere! Noe som trengs i disse kalde tider. Å ha snøen liggende på bakken i mer enn to døgn er ytterst sjeldent her på vestlandet, men også veldig koselig.

Tok noen nye bilder av stuen i dag - for å få frem litt julestemning. Dessuten har vi endelig fått oss spisebordstoler, og vi har hengt trollhassel over spisebordet:

Konglene var vi på Bukkøy og hentet selv ;-)Espens snille mamma har laget julekalender til oss! Det er mangen år siden jeg fikk pakkekalender av min mamma, så det er skikkelig koselig å åpne en pakke hver dag :)


Oversvømmelse..

Publisert: 04.11.2012 @ 12:42 Kategori: Huset Kommentarer: 1

For et par dager siden fikk vi oppleve at det kom flo opp på kaien vår for første gang etter vi flyttet inn. Dette måtte selvfølgelig bli forevig-gjort selv om det heldigvis ikke var snakk om mye ;)
Inne i kjelleren. Ser det ikke så godt på bildet, men det kommer sjøvann inn.


Får håpe dette er det verste vi får oppleve i år. Ikke spesielt gøy om det kommer 10cm med sjøvann i hele kjelleren... Selv om vi må være forberedt på det også en gang i blandt.

Klar for nattevakt

Publisert: 17.10.2012 @ 17:27 Kategori: Huset Kommentarer: 0

Jeg har nettopp fått meg ny jobb, og i dag skal jeg på nattevakt for aller første gang! Fått meg jobb som kantinemedarbeider hos ISS på Kårstø (Statoil), noe jeg stortrives med sålangt :) Har hatt jobb på klesbutikk i litt over et år, men må ærlig innrømme at jeg er temmelig lei av det nå. På Kårstø har vi noe å gjøre hele tiden, og 8 timer føles bare ut som 4. Ingenting er vel bedre enn det? Ikke bare skal jeg på nattevakt for første gang idag, jeg skal også alene, altså uten noen andre som skal være med å hjelpe. Smånervøs for nettopp dette, men det går forhåpentligvis bra.. Skal jobbe 19:00-03:00, så jeg er nok ikke hjemme igjen før 03:30/04:00 ca. Og en time senere skal kjæresten stå opp for å gjøre seg klar til jobb. Haha.
Om huset

Publisert: 10.10.2012 @ 21:10 Kategori: Huset Kommentarer: 2


Huset ble bygget på 1930-tallet av Espen's oldefar. På det meste bodde det 3 generasjoner her på samme tid. Før oss var det Espen's besteforeldre som bodde her før de dessverre gikk bort i 2010 og 2011. Hans mormor bodde her hele livet. Først med sine foreldre, så med ektemannen og etterhvert barna. Mange ville at huset skulle forbli i familien, og vi var så heldige å få kjøpe det.

Huset ligger så nært sjøen det omtrent går an å komme. Det har hendt at når det er skikkelig høy flo, så er huset en øy for seg selv, og det går ikke an å komme seg fra bilen i gårdsplassen og inn i huset med tørre sokker. Det har enda ikke skjedd mens vi har bodd her, og det var mer vanlig før i tiden, men vi har tatt våre forhåndsregler likevel: i kjelleren kan vi ikke ha noe vi er redde for stående rett på gulvet for da kan sjøen "komme å ta det". Ta for eksempel fryseboksen. Vi kunne bare glemme å ha fryseboksen rett på gulvet, derfor måtte vi bygge den opp med lekablokker for å få den opp i høyden for å beskytte den mot mulig springflo.

Vi er også så heldige at vi har en OK stor hage med 5 frukttrær og 4 bærbusker.

Til og med egen strand har vi! Vi kan gå rett fra hagen og ned i stranda om vi vil. Når sant skal sies, så er ikke hele stranda vår. En liten bit på ca 2 meter hører til eiendommen og resten er kommunalt. Men det er ingen som bruker den, så den er litt "vår" likevel :)

 

 
Det beste med å bo for oss selv er friheten. Friheten til å gjøre akkurat hva vi vil, når vi vil. Og ikke minst å kunne pusse opp et helt hus slik vi ønsker å ha det. Og så er det jo stas å eie et helt hus med hage og strand i en alder av 19 og 22 år, det er det ingen som kan legge skjul på.

Det verste må være pengeprioriteringen. Jeg kan ikke gå på kjøpesenteret og kjøpe meg en topp på BikBok og ei bukse på Vero Moda. Å nei - jeg må inn på Biltema å kjøpe maling og spiker, inn på Clas Ohlson og kjøpe lyspærer og inn på Obs Bygg for å kjøpe materialer til taklistene. Når det er sagt, så har det ikke vært store ofringen med tanke på at shopping ikke er min sterkeste lidenskap, og jeg vet at jeg får mye mer for pengene når jeg kjøper ting til HUSET MITT(vårt) enn om jeg kjøper ei bukse jeg er lei av om en mnd.


Stranda vår.

hits