Forsiden Om huset Historien om oss

Kategori: Hobby

I et brev til India

Publisert: 06.08.2013 @ 14:21 Kategori: Hobby Kommentarer: 16

Som jeg skrev om her, har jeg en litt gammeldags hobby. Nemlig brevskriving. Det er ikke noe jeg har holdt på med så lenge, 2 år ca, men det er så koselig! Elsker å få pakker i posten, og enda bedre er det å få brev! Brev som har reist mange mange mil, med persolig tekst som er skrevet for hånd med blyant eller penn. Vakre konvolutter og nydelige ark som ofte er pyntet eller tegnet på.
For øyeblikket holder jeg på å svare på et brev som kom til meg fra India for et par dager siden. Det er ei ny brevvenninne, brevet jeg fikk var det aller første. Og det gjør det litt ekstra spennende, det blir på en måte det første "møtet", og det som ofte avgjør om vi klikker bra som brevutvekslere eller ikke.

Jeg føler at jeg har venner over hele verden, og det er så fint.

Og med tanke på at alt, naturlig nok, går i engelsk, så får jeg i tillegg utviklet meg på det området, og det skader jo aldri. Både å lese/forstå engelsk, men også å skrive og formulere det selv.

 
Syns kovolutten jeg fikk brevet i var så fin. Wrapped with love <3Har du en litt annerledes hobby? Jeg har ingen norske brevvenner, så om du kunne tenke deg en (meg) så hadde det vært utrolig koselig! Har ingenting å bety verken hvor gammel du er, eller hvor du bor. Bare til å skrive til meg i kommentarfeltet, jeg biter ikke! Lover! :)

Stikkord:

Gammeldags hobby

Publisert: 05.02.2013 @ 19:48 Kategori: Hobby Kommentarer: 2

Da jeg var yngre hadde jeg 2-3 norske brevvenner, men dessverre fant jeg aldri noen som var like ivrig som meg, dermed ble det til at det aldri tok helt av. For litt over et år siden bestemte jeg meg for å prøve å finne ut om det fremdeles finnes folk i denne verden som driver med brevvenner. Du vet - skrive brev med penn for hand og gå til postkontoret for å få på frimerke og sende det avgårde. Og jammen fikk jeg napp! Kom over interpals.net: en nettside som er til for folk som ønsker å komme i kontakt med andre brevskrivere. Nå, et år senere har jeg 9 brevvenner i 8 forkjellige land. Veldig koselig, og det er lite som er like hyggelig som å få et brev i postkassen som ikke inneholder en regning, men derimot flere ark med koselig tekst som har reist mange mil. Det er selvfølgelig ikke alle jeg har fått like god kontakt med, men enkelte ser jeg på som mine nermeste venner. Det kan til og med hende at jeg får besøk i sommer av ene brevvenninnen min fra USA! Det hadde vært så fantastisk...
I tillegg til å skrive selve brevene, syns jeg det er utrolig gøy å lage konvoluttene selv. Hjemmelagde konvolutter og fargerike/søte brevark gjør det enda mer personlig. Jeg kan sitte i timesvis en kveld og bare skrive side opp og side ned med brevark - og helt ærlig er det faktisk få jeg forteller så mye til som til noen av brevvenninnene mine.

Finnes det flere som fremdeles liker det å skrive og å motta personlige brev i postkassen sin? Eller er det too old fashion?

hits