Forsiden Om huset Historien om oss

Kategori: Hage og utearbeid

Jeg sover ikke... Jeg skrur!

Publisert: 30.09.2013 @ 19:49 Kategori: Hage og utearbeid Kommentarer: 0

Åååh, for en deilig dag. Høsten har vist seg fra sin beste side med sol fra blå himmel, frisk luft og helt vindstillt. Perfekt vær for utejobbing, med andre ord! I dag har vi fått skrudd på plass siste rest av terrassebord på terrassen, og i tillegg har vi skrudd terrassebord på flytebryggen. Den er endelig blitt sjøsatt, så nå har vi omsider litt plass i gårdsplassen igjen. Vi kunne ikke skru på all terrassebord før bryggen var sjøsatt, med tanke på at da hadde den blitt så sinnsykt tung at det ikke hadde vært mulig å fått den på sjøen på en forsvarlig måte. Så den som har vært "strandet" på bryggen og skrudd terrassebord idag, er meg! (Og Espen, da.) Godt å få mest mulig gjort før vi reiser :-)

 
Stikkord:

Og så maler vi litt!

Publisert: 26.08.2013 @ 21:13 Kategori: Hage og utearbeid Kommentarer: 12

Her i hus blir ikke finværsdager brukt til å sole seg eller å ligge på stranda, altså. Ånei, du - her må vi bruke solskinnsdagene høsten gir oss til å male! Vi brukte jo så lang tid på å skrape bort gammel maling, at nå er det om å gjøre å male veggene før høststormene setter inn. Og etter all skrapingen er faktisk malingen gøy, om vi skal begynne å sammenligne.


Her er huset ferdigskrapt. Ser skikkelig fælt og gammelt og forfalt ut. Men heldigvis er det bedre nå!


Har ikke tatt et skikkelig "etter"-bilde enda, det skal gjøres når stillaset er tatt ned. Men her viser det i det minste litt forskjell allikevel!

Vi kommer til å gå over til å ha hvite vinduslister, i steden for de grå som var fra før. Vi maler hvertfall alt hvitt nå, så får vi heller se. Enklere å male en ny farge over det hvite enn omvendt. Hvitt er så fint og det ser så mye mer lukseriøst ut.Ellers har jeg nå hatt ei uke i ny jobb, og jeg har hatt min siste dag på min forrige arbeidsplass. So far so good! Forhåpentligvis fortsetter det slik. Det er hvertfall utroolig digg med normale arbeidstider, kort vei til jobben og å få litt mer ansvar :-) Så nå krysser jeg bare fingrene for at dette er en plass jeg kommer til å trives.

 

Hagen og stranda vår

Publisert: 02.05.2013 @ 17:21 Kategori: Hage og utearbeid Kommentarer: 2

Tidligere i dag var jeg på altanen og tok et par bilder av hagen og stranda som jeg tenkte jeg kunne vise! Gjorde det ene bilde om til panorama, slik at det er enkelt å se på et bilde hva som er vårt. Hagen er ganske stor, og når vi i tillegg eier en bit av stranda her så kan vi virkelig ikke klage ;-) Resten av stranda er (som jeg har nevnt før) kommunal, men den blir ikke (hvertfall veeeldig sjeldent) brukt av noen andre enn oss :)

Her vises hele stranda:

Er fullt klar over at det ikke ser spesielt pent ut nå, med all den taren osv. Men tenk hvor fint det kan bli her, med litt dugnadsarbeid. Raking av tare, rydding av rekved og fjerning av store stener, søppel og glassbiter. Ååh, seee det for deg.. :)

Stikkord:

Oppdaterte bilder av hage og uteområdet

Publisert: 21.10.2012 @ 21:29 Kategori: Hage og utearbeid Kommentarer: 3

Idag har det vært skikkelig bra høstvær, så da benyttet jeg sjansen til å ta noen nye, oppdaterte bilder av hagen og uteområdet vårt! Vi begynte dagen med å rake falne epler, og Arthur fikk lov å være med ut. Gjett om det ble satt pris på ;)


Stranda vår :) Vi eier til den hvite tauen, resten er kommunalt som ingen bruker.


så nær sjøen bor vi!


Utsikten fra takterrassen.

Ellers har vi brukt dagen til å lage kontor. Bilder av det kommer i eget innlegg :)
Er det ikke en fin plass vi har fått oss, vel? Vi er hvertfall fornøyde!

Stikkord:

Hagen vår

Publisert: 16.10.2012 @ 22:52 Kategori: Hage og utearbeid Kommentarer: 1

I sommer ble det en del jobbing i hagen, og hvordan hagen ser ut nå i forhold til hvordan den såg ut når vi overtok huset er helt forskjellig. Vi måtte grave ned kloakkledning og trekkerøyr (kommer eget innlegg om dette) og med det samme gravde vi opp hagen. Før var hele hagen omtrent i en bakke, nå har vi den i tre plan. Nå er det mye enklere å utnytte hagen ordentlig i og med at vi har flat grunn, ikke bakke.

Frukttrær, plomme og eple.

Dette er altså før vi gjorde noe som helst. Her er bilder fra da vi holdt på å jobbe med å forbedre hagen:

Nå har vi grønt gress og det ser mye mye finere ut. Har tenkt lenge på å ta nye oppdaterte bilder, men været har vært så elendig, og da ser det ikke så fint ut, hehe. Når våren kommer har vi planer om å plante blomster og å lage trapper slik at vi enkelt kan gå fra nederste til øverste trinn i hagen :)

hits