Forsiden Om huset Historien om oss

Dilla på GeoCaching

Publisert: 08.08.2013 @ 09:20 Kategori: Tur Kommentarer: 4

Dersom du er glad i å gå turer i skog, fjell og mark, men sliter litt med å komme deg avgårde, så bør du prøve deg på GeoCaching! Noen gang hørt om det?

 Her er en liten film-intro som forklarer det meste:

Enkelt forklart er det altså rett og slett en moderne skattejakt. Med hjelp av enten en GPS eller en smarttelefon, kan du legge inn koordinater til ulike cacher (skatter) som fører deg til der geocachen er. Men som han også forklarte i filmen, så må du faktisk lete etter den, selv om GPS'en/telefonen leder deg helt ned til 0m fra målet. De kan være ekstremt godt gjemt!
Noen eksempler på gode cacher vi har funnet er: inni et hull i en kvist/grein som lå på bakken, inni en "stein" (lagt av plastikk), inne i huler, inne i en mutter(!!).. + + Det du får vite av GPS'en/telefonen er hvor stor cachen er, vanskelighetsgrad og terreng. I tillegg til at det ofte står informasjon om området der den er gjemt, og noen ganger er det også små hint som f.eks "I mur" eller "under stein" eller "magnetisk".

Den minste geocachen vi har funnet har ikke vært større enn en litt stor paracet (i mangel på annet å sammenligne med, haha). Da må du naturligvis ha med deg penn selv for å kunne loggføre at du har funnet den. Den største vi har funnet har vært ei 10L vaskebøtte! Så her er det altså i alle former og størrelser. I de største ligger det som regel små leker og diverse som du kan bytte ut om du vil. Men om du tar en ting, må du legge tilbake noe av samme verdi. Dette er jo veldig motiverende dersom du har barn/småsøsken/nieser eller nevøer som du ønsker å ta med deg på tur ut i naturen.

I appstore kan du laste ned geocahe-app. Det har jeg gjort og det er så mye enklere å bare laste ned de ulike geocachene på telefonen, enn å måtte logge deg inn på nettsiden, og overføre koordinatene på GPS'en. Appen koster 70kr, men det er absolutt verdt det.

Har du hørt om geocaching før? Er det noe du kunne tenke deg å prøve? Gå innpå geocaching.com og søk opp nærområdet ditt, og jeg kan nesten garantere at du kommer til å bli overrasket over hvor mange som er rett rundt døra di! Det finnes godt over 2 millioner offisielle geocacher i hele verden (han sa 1 million i videoen, men den er sikkert litt gammel og utdatert), så det er jo noe å tenke på neste gang du skal ut i den store verden å reise, også. Vi skal hvertfall se om vi klarer å finne noen nå når vi skal på fjelltur, men også når vi skal til Polen i oktober :)
Når du har kommet deg litt "inn" i det, og du forstår hvordan det fungerer kan du også gjemme geocacher selv. Om du da velger å kjøpe diverse bokser/containers på nettsiden eller om du er så kreativ at du lager selv er helt opp til deg. Bare fantasien som setter en stopper her! :)

Stikkord:

4 kommentarer

Postet av: Signe Bruvold

Nå er blogganbefalingene postet! Ble det din? :)
Dato: 08.08.2013 Tid: 12:21 URL: http://signe.blogg.no

Postet av: josefine

heisann! leste på en kommentar at du brukte tøymaling på russebuksen din. Lure på hvor du kjøpte det?? Skal være russ til neste år, og det hadde spart meg litt penger:-) svar meg gjerne på mail. jlun@live.no eller her i feltet.
Dato: 08.08.2013 Tid: 22:37 URL:

Postet av: emilie nordtun eide - kommenterer alltid tilbake!

Stilig! :)
Dato: 08.08.2013 Tid: 23:19 URL: http://emilieei.blogg.no

Postet av: Marita

josefine: Det stemmer det :) jeg kjøpte det på en hobbybutikk, Panduro/trendhuset. Men regner med de selger det på de fleste hobbybutikker!
Lykke til med både buksa og russetiden, da :D
Dato: 09.08.2013 Tid: 19:09 URL: http://dalabrekka65.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits