Forsiden Om huset Historien om oss

Trolltunga

Publisert: 15.07.2013 @ 15:33 Kategori: Hverdag Kommentarer: 12

På torsdag hadde jeg en etterlengtet fridag, så da benyttet vi dagen til å gå tur til Trolltunga i Odda. Å gå turer i fjell, skog og mark er noe vi, spesielt Espen, er veldig glad i. Men ofte blir det bare med tanken, så spesielt trente på det området er vi ikke. Så å velge Trolltunga som første store tur var kanskje litt dumdristig av oss, med tanke på at det er 11km én vei, og at det sto på nett at vi måtte regne med å bruke 4-5 timer opp til tunga. Men til tunga skulle vi, og jammen greide vi det også. Det var en heavy tur, spesielt starten! Men at det var verdt det er det ingen tvil om, fy søren så mektig vakkert!


Det første stykket bestod av trappene langs mågelibanen. Selve banen er ikke i drift lenger, men det er mulig å gå på trappene. (Strengt talt er det ikke lov å gå i trappene, men da så mange andre gikk, gjorde også vi det). Alternativt kan du gå på stien som går parallellt med banen, men fra råd av en kollega, valgte vi trappene. 3197 trinn, jeg bare sier det. Svetten rant på hele meg! haha. Jeg prøvde å trøste meg selv med at "man får fin rumpe av å gå i trapper.. man får fin rumpe.." ;) Og ja.. Det er ikke mulig å se toppen på bilde her en gang. Det som ser ut til å være toppen var skuffende nok ikke det!
Vi måtte ha noen pust i bakken på vei opp, for å si det slik..


Eeendelig på toppen!


Utsikt til Folgefonna

Etter litt over 5 timer var vi endelig fremme ved målet, Trolltunga it self. Vi var ikke de eneste som hadde bestemt oss for å ta turen opp akkurat denne dagen. Faktisk så måtte vi stå i kø i sikkert 20 minutter for å kunne ta bilde utpå selve tungen. Men så kunne vi heller ikke vært mer heldige med været, så det er ikke rart at flere benyttet seg av det!

Da vi hadde fått tatt de obligatoriske bildene var det på tide å rusle nedover mot bilen igjen. Vi brukte litt over 4timer på tilbakeveien, og for å oppsummere så var veien opp den tyngste, men veien ned var den vondeste. Alt  verket. Skuldre, rygg, legger, lår, under føttene og ikke minst knærna!! haha

Etter at vi hadde fått av oss fjellsko og skiftet til ei tørr teskjorte og satt oss i bilen, såg jeg på parkeringslappen for å se hvor lenge vi egentlig hadde lov å stå der.. :


haha! Flaks! På hele turen brukte vi 16timer. 2,5timer å kjøre hver vei, litt over 5 timer opp til tunga, + ca 2 timer sammenlagt med pauser, og litt over 4 timer ned igjen. Hadde vært greit å hatt med telt, både for da får du en god pause før du må gå ned igjen, men også for da er det mulighet for å få litt bedre tid og ikke minst alenetid utpå selve tunga. Det negative da er jo at det blir mer å drasse på.

Vakkert, eller hva? Har du vært på Trolltunga før?

Stikkord:

12 kommentarer

Postet av: Hanne

Var på trolltunga for 2 år siden! :)

Heftig tur, men definitivt verdt det! Fineste fjellturen jeg har fått oppleve ihvertfall!
Dato: 15.07.2013 Tid: 16:08 URL:

Postet av: Marte

Kjempefint! Tror jeg må tvinge med kjæresten på dette, siste fjellturen vår var på Geilo/Havsdalsgrenda i fjor høst, men dette er jo bare strålende! Alltid hatt lyst til å gå opp dit, og nå har du fristet meg til tanken igjen :D
Dato: 15.07.2013 Tid: 16:18 URL: http://www.marteslilleboble.blogg.no

Postet av: Marita

Marte: Da bør du absolutt ta sjansen, Marte! Det kan ikke beskrives hvor flott det var :-) og bildene gir bare en liten smakebit.. Anbefaler det på det varmeste :)
Dato: 15.07.2013 Tid: 16:35 URL: http://dalabrekka65.blogg.no/

Postet av: Vilde

Fytti! Såg kjekt (les: tungt) ut! :D

Hadde dødd halveis, garantert! :P
Dato: 19.07.2013 Tid: 16:58 URL: http://vfagerland.wordpress.com

Postet av: Marita

Vilde: Puff, det hadde du ikkje! :) Det va så flott der oppe at du garantert hadde villa fortsett, uansett ko sleten du hadde vore, trust me ;) Du får varme på neste tur :) (det blir nok ikkje før om tiligast 10 år, altså..)
Dato: 21.07.2013 Tid: 19:38 URL: http://dalabrekka65.blogg.no/

Postet av: Liv Hege Hagfors

Har aldri vært på Trolltunga, men må vel dra dit en gang :-)
Dato: 31.07.2013 Tid: 12:27 URL: http://lhsh.blogg.no

Postet av: Marita

Liv Hege Hagfors: Det syns jeg du bør gjøre, Linn Hege :) Det er litt av en opplevelse!
Dato: 31.07.2013 Tid: 13:04 URL: http://dalabrekka65.blogg.no/

Postet av: Silje Jeanette Takla

Åh, nyddelig tur! Jeg bor i odda, bare 15 min å kjøre opp til skjeggedal tror jeg:)

Vi gikk iværtfall opp til trolltunga igår! nydelig plass og en kjempe tung flott tur!:D

Vi brukte nøyaktig 10 timer tur retur^^
Dato: 04.10.2013 Tid: 15:04 URL: http://siiljejean.blogg.no/

Postet av: Marita

Silje Jeanette Takla: ååh så gøy!!:-) var dere heldige med været da, eller? våget du deg ut på selve tunga? :-D absolutt en tur verdt å ta, i alle fall :)
Dato: 04.10.2013 Tid: 17:50 URL: http://dalabrekka65.blogg.no/

Postet av: Silje Jeanette Takla

Ja, turte å sette meg litt frampå! men var ikke så tøff! fy flate for ett sjokk jeg fikk utpå der!

men jeg skal så absolutt opp igjen til neste sommer, og forstår ikke koffor jeg ikke har reist opp før! jeg som bor så nærma og alt! hehe

det var litt skyer til og begynne med, men så ble det overskyet til slutt, men ellers heldig med været!:)

var jo opphold!:)
Dato: 04.10.2013 Tid: 23:06 URL: http://siiljejean.blogg.no/

Postet av: Marita

Silje Jeanette Takla: haha ja jeg husker at det er MEKTIG! Men visste at jeg kom til å angre i ettertid om jeg ikke gikk utpå når jeg først hadde gått den lange veien :-P
Jeg skal også opp igjen en gang, uten tvil :)
Dato: 06.10.2013 Tid: 10:34 URL: http://dalabrekka65.blogg.no/

Postet av: Silje Jeanette Takla

hehe, samma her! :)
Dato: 06.10.2013 Tid: 21:37 URL: http://siiljejean.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits