Forsiden Om huset Historien om oss

Om huset

Publisert: 10.10.2012 @ 21:10 Kategori: Huset Kommentarer: 2


Huset ble bygget på 1930-tallet av Espen's oldefar. På det meste bodde det 3 generasjoner her på samme tid. Før oss var det Espen's besteforeldre som bodde her før de dessverre gikk bort i 2010 og 2011. Hans mormor bodde her hele livet. Først med sine foreldre, så med ektemannen og etterhvert barna. Mange ville at huset skulle forbli i familien, og vi var så heldige å få kjøpe det.

Huset ligger så nært sjøen det omtrent går an å komme. Det har hendt at når det er skikkelig høy flo, så er huset en øy for seg selv, og det går ikke an å komme seg fra bilen i gårdsplassen og inn i huset med tørre sokker. Det har enda ikke skjedd mens vi har bodd her, og det var mer vanlig før i tiden, men vi har tatt våre forhåndsregler likevel: i kjelleren kan vi ikke ha noe vi er redde for stående rett på gulvet for da kan sjøen "komme å ta det". Ta for eksempel fryseboksen. Vi kunne bare glemme å ha fryseboksen rett på gulvet, derfor måtte vi bygge den opp med lekablokker for å få den opp i høyden for å beskytte den mot mulig springflo.

Vi er også så heldige at vi har en OK stor hage med 5 frukttrær og 4 bærbusker.

Til og med egen strand har vi! Vi kan gå rett fra hagen og ned i stranda om vi vil. Når sant skal sies, så er ikke hele stranda vår. En liten bit på ca 2 meter hører til eiendommen og resten er kommunalt. Men det er ingen som bruker den, så den er litt "vår" likevel :)

 

 
Det beste med å bo for oss selv er friheten. Friheten til å gjøre akkurat hva vi vil, når vi vil. Og ikke minst å kunne pusse opp et helt hus slik vi ønsker å ha det. Og så er det jo stas å eie et helt hus med hage og strand i en alder av 19 og 22 år, det er det ingen som kan legge skjul på.

Det verste må være pengeprioriteringen. Jeg kan ikke gå på kjøpesenteret og kjøpe meg en topp på BikBok og ei bukse på Vero Moda. Å nei - jeg må inn på Biltema å kjøpe maling og spiker, inn på Clas Ohlson og kjøpe lyspærer og inn på Obs Bygg for å kjøpe materialer til taklistene. Når det er sagt, så har det ikke vært store ofringen med tanke på at shopping ikke er min sterkeste lidenskap, og jeg vet at jeg får mye mer for pengene når jeg kjøper ting til HUSET MITT(vårt) enn om jeg kjøper ei bukse jeg er lei av om en mnd.


Stranda vår.

2 kommentarer

Postet av: Liv Hege Hagfors

Veldig koselig hus da! :-)
Dato: 31.07.2013 Tid: 12:28 URL: http://lhsh.blogg.no

Postet av: Tina

Blir nok veldig fint når dere blir ferdig, og så flott beliggenhet da! Koselig med et hus som er i familien og som nå er deres, det er morro :) Samboeren min er og fra karmøy, flott sted å bo og nydelig natur!

Hadde jeg ikke vært så knyttet familien min, hadde nok vi flyttet dit.

Lykke til! Klem Tina <3
Dato: 07.08.2013 Tid: 14:19 URL: http://tinashjerterom.blogspot.com

Skriv en ny kommentar

hits